23/05/2022


«Ολοι Μαζί – Ολοι Ισοι»: το σύνθημα ή καλύτερα η συμπεριληπτική έννοιά του όσο αφορά τους ΑμεΑ διέτρεξε όλόκληρη τη Στερεά Ελλάδα κατά την εξέλιξη των δράσεων της «Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία» μια εκστρατεία με οργανωτή την Περιφέρεια. Συνέβη ένα ακόμα βήμα, μια προβολή της ορατότητας της αναπηρίας. Καταδείχθηκε ότι αποτελεί έκφραση της ανθρώπινης ποικιλομορφίας ή διαφορετικότητας.

Ολες οι δράσεις εντάχθηκαν στον αγώνα για την διεύρυνση της αλυσίδας της προσβασιμότητας, την συμπερίληψη, την ίση μεταχείριση, κοκ. Αυτή η εβδομάδα «έκλεισε» με τον καλύτερο τρόπο το πρωινό της Κυριακής στις οδούς της Λιβαδειάς. Εκεί στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας συναντήθηκαν ΑμεΑ χρήστες αμαξιδίου και δρομείς σε ένα μη ανταγωνιστικό δρομικό γεγονός.

Βέβαια αυτή η συμπόρευση στις δύο διαδρομές των 700 και των 5000μ συγκέντρωσε την προσοχή και συγκίνησε…Το κοινό σημείο εκκίνησης/τερματισμού ορίστηκε επί της πλατείας Λάμπρου Κατσώνη. Το έμπειρο επιτελείο του τοπικού ΑΚΟΛ ανέλαβε και διεκπεραίωσε άριστα την όλη διαδικασία. Ο Χρήστος Πολατσίδης είχε το γενικό πρόσταγμα.

Μια ημέρα πριν στη Χαλκίδα και στο εμβληματικό «Κόκκινο Σπίτι» φιλοξενήθηκε το Παραολυμπιακό Πανόραμα, δλδ η παρουσίαση πέντε para αθλημάτων = μπάσκετ με αμαξίδιο, μπότσια, ποδόσφαιρο ακρωτηριασμένων, πινγκ πονγκ και ξιφασκία με αμαξίδιο. Οι παρόντες απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα από δεκάδες αθλητές ΑμεΑ! Την τεχνική επιμέλεια είχε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Παραβρέθηκαν ο Φάνης Σπανός, ο Περιφερειάρχης, ο Γιώργος Καπελλάκης ο πρόεδρος της ΕΠΕ, κ.α. Αυτή την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης» επιμελήθηκε ο γιατρός Γιάννης Περγαντάς, αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας. Είχε ως «συμμάχους»  την ΕσΑμεΑ και την ΕΠΕ με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό τους.