18/07/2023

Τέσσερα μετάλλια, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, περιείχαν οι αποσκευές της εθνικής αντιπροσωπείας μας κατά την επιστροφή των μελών της από το Espoo όπου φιλοξενήθηκε το ΕΠΑ της Κ23. Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος» αυτά κόσμησαν και πάλι τα στήθη των τεσσάρων… κατακτητών τους.

Η Ελίνα Τζένγκο, πρωταθλήτρια στον ακοντισμό, η Παναγιώτα Δόση 2η στο άλμα σε ύψος, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου 3η στα 200μ και η Γεωργία Μαρία Δεσπολλάρη 3η στα 800μ έλαμπαν από χαρά κατά τη σύντομη σεμνή και λιτή διαδικασία υποδοχής αλλά και μετά από αυτή… Βέβαια πλατύ χαμόγελο είχαν και όλοι οι άλλοι αθλητές κατά μόνας ή πλαισιώνοντας τα τέσσερα κορίτσια.

Αυτή η συγκομιδή κατέταξε την αντιπροσωπεία μας στην 12η θέση του πίνακα των μεταλλίων. Η ομάδα της Γαλλίας συγκέντρωσε τα περισσότερα στο σύνολο – 15 = 6 χρυσά+4 ασημένια+5 χάλκινα. Οι Βρετανοί κατέκτησαν τα περισσότερα χρυσά = 7. Πρόσθεσαν 3 ασημένια και 4 χάλκινα (σύνολο 14). Η Σοφία Σακοράφα, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, συνεχάρη άπαντες και ευχήθηκε νέες επιτυχίες στο μέλλον…

Συνοδευόταν από την Ξένια Αργειτάκη, αναπληρωτή εκπρόσωπο στην ΕΟΕ και τον Στέφανο Ματάκη, επιτελικό τεχνικό. Προσήλθε ο Αγγελος Παυλακάκης, ο πρώτος χρονικά Ελληνας που κατέκτησε μετάλλιο σε ΕΠΑ Κ23 (1ος στα 100μ σε 10.18 Turku 1997). Μία…έκπληξη αντίκρυσαν όλοι κατά την έξοδό τους από τον «Β» χώρο αφίξεων. Η Αναστασία Μαρινάκου, η πρωταθλήτριά μας, είχε αναλάβει ρόλο δημοσιογράφου της ΕΡΤ!

Επιμελήθηκε τις δηλώσεις των αθλητών… Αποτελεί η παρουσία της με το μικρόφωνο στα χέρια «κομμάτι» της πτυχιακής πρακτικής εξάσκησής της. Απουσίασαν οι εκπρόσωποι της πολιτείας…Φτωχή ήταν η παρουσία του Τύπου.