29/11/2023

Γκρίνιες ξεκίνησαν και πάλι οι τεχνικοί του ΣΕΓΑΣ! Γνωστή η αιτία…Αφορμή ο χρόνος που περνά (…και χάνεται) ή απομένει έως το οριστικό «κλείσιμο» της εγκατάστασης του Αγίου Κοσμά. Αυτή τη φορά «σκυτάλη» έλαβαν οι ομοσπονδιακοί των ρίψεων. Ζητούν εξεύρεση γηπέδου προπόνησης. Το…νέο επεισόδιο δημοσιεύεται βέβαια στην επίσημη ιστοσελίδα. Φρόντισε ο συντάκτης του ρεπορτάζ (σημ: προφανώς ένας εκ του ΓραΤυ) να προσδώσει αβανταδόρικο χαρακτήρα. Γράφει: «...με δεδομένη τη σχεδόν παντελή έλλειψη ικανοποιητικών ή διαθέσιμων χώρων στο Λεκανοπέδιο το πρόβλημα προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις… η αβεβαιότητα ταλανίζει τη ριπτική κοινότητα αλλά και την ομοσπονδία …αναζητά σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία λύσεις…». Ξεκινώ από αυτή την τελευταία πρόταση…Ναι, επαναλαμβάνεται σε άλλο «ρυθμό» το συνηθισμένο = «για όλα φταίνε οι άλλοι…».

Μεταβαίνω και ξεχωρίζω δύο προτάσεις εκ των δηλώσεων του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, πρωταθλητή σφυροβολίας και σήμερα κόουτς. Ελαβε πρώτος το λόγο κατά το ρεπορτάζ. Λιτά και σοφά τόνισε: «Υπάρχει ένας πολύ ωραίος δημοτικός χώρος στη Νέα Ιωνία, κατάλληλος για προπόνηση, όχι για αγώνες. Με λίγη καλή θέληση, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αλλά ακούω ότι ίσως γίνει κολυμβητήριο, ενώ είχε παραχωρηθεί και για ποδόσφαιρο 5Χ5». Συμπληρώνω τον τεράστιο Αλέξανδρο…Ο χώρος αποτελεί τμήμα του δημοτικού σταδίου, του ευρισκόμενου σε επίκαιρο σημείο επί του οδικού άξονα, τη λεωφ Εθν Αντίστασης, που συνδέει τα δυτικά προάστεια με το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή, το Χολαργό, κοκ. Το νέο στάδιο ολοκληρώθηκε εντός του 2004. Επί του συγκεκριμένου χώρου κατασκευάστηκε προπονητήριο ρίψεων όπως προβλεπόταν από τον σχεδιασμό όλης της εγκατάστασης.

Λειτούργησε ως τέτοιο με βαλβίδες για τις τέσσερις ρίψεις και κλωβούς (βλέπε επάνω φωτό παρμένη την 18η Ιαν 2020!!!). Εννοείται συνοδευόταν από πλήρη εξοπλισμό οργάνων. Φαίνεται καθαρά ότι απέχει ελάχιστα μέτρα από τα αποδυτήρια και τις αποθήκες. Παράλληλα από την ΒΑ πλευρά υπάρχει χώρος θέασης απόλυτης ασφάλειας, πχ το υψηλότερο σημείο της εξέδρας. Ναι, αυτός ο χώρος εγκαταλείφθηκε!!! Εγκαταλείφθηκε από τους χρήστες του, δλδ συλλόγους, προπονητές και αθλητές (σημ: ο  μη χρήστης δεν εγκαταλείπει…τι να εγκαταλείψει άλλωστε). Δεν απαιτεί ιδιαίτερη λογική ανάλυση αυτό: η χρήση αποδεικνύεται ως η καλύτερη συντήρηση σε χώρους περιορισμένους σε έκταση και κατά συνέπεια με ελεγχόμενες απαιτήσεις…Κατέθεσα, νομίζω ικανά στοιχεία προς εξαγωγή του συμπεράσματος ή βεβαιότητας, αν θέλετε, ότι ευθύνεται για την εγκατάλειψη ένα από τα «κομμάτια» του μηχανισμού του ΣΕΓΑΣ = σύλλογος, προπονητές ή αθλητές. Οι "επιτελικοί" τεχνικοί ας επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Νέας Ιωνίας. Εργασίες ολίγων ημερών απαιτούνται ώστε να παραδοθεί έτοιμος ο χώρος, ο σχεδιασμένος και κατασκευασμένος ως προπονητήριο ρίψεων! 

♦ Συνεχίζω αντιγράφοντας λεχθέντα του Αλέξανδρου. Είπε επίσης: "…υπάρχει ο χώρος στους Θρακομακεδόνες. Ναι, αλλά είναι διαθέσιμος μόνο τρεις φορές την εβδομάδα, από δύο ώρες κάθε φορά, αν και ουσιαστικά είναι λιγότερες, καθώς τα παιδιά από τις ακαδημίες των σωματείων της περιοχής μπαίνουν νωρίτερα στο στάδιο και δεν μπορούμε να αθλούμαστε όλοι ταυτόχρονα. Φανταστείτε, λοιπόν, να πάμε όλοι οι ρίπτες εκεί…”. Συμπλήρωση ή σχόλιο αν θέλετε: όλα οργανώνονται με συνεννόηση!!! Ας συνεννοηθούν οι κόουτς των ρίψεων ώστε να μη συναντηθούν όλοι εκεί… Αλλωστε δεν προβλέπει το πρόγραμμά τους βολές καθημερινά…ναι; Ας προχωρήσουν σε συνεννόηση με τη διοίκηση της εγκατάστασης και τους συναδέλφους των συλλόγων ή του συλλόγου προς διεύρυνση εβδομαδιαίου προγράμματος. Ας ζητήσουν διαθεσιμότητα τα πρωινά. Η πλειοψηφία τους ευρίσκεται σε απόσπαση, δλδ αργομισθία…

♦ «Kλείνω» με την…υποχρεωτική πλέον αναδρομή στα πρακτικά της συνεδρίασης αρ 18η της ολομέλειας της ΕΟΕ γενόμενη την 3η Δεκ 2002. Τότε όστις έθετε αντιρρήσεις ή ψήφιζε «όχι» στον κεντρικό σχεδιασμό των Ολυμπιακών κατασκευών έχανε…προνόμια και κινδύνευε με την κατηγορία της «εθνικής προδοσίας». Σε εκείνη την ολομέλεια συζητήθηκε η εκχώρηση του σταδίου «Γεω Καραισκάκης» στην ΠΑΕ «Ολυμπιακός», δλδ στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Σωκ Κόκκαλη. Το ιστορικό στάδιο, κατασκευασμένο για το ΕΠΑ «Αθήνα 1969» μαράζωνε…Ο ΣΕΓΑΣ, ένας από τους «θεσμικούς» χρήστες του, προτιμούσε ως venue των πρωταθλημάτων του αποκλειστικά το ΟΑΚΑ!!! Η συζήτηση είναι προχωρημένη, σχεδόν τελειωμένη…Η πρόταση εκχώρησης έχει λάβει το έν αρχή «ΝΑΙ» με πλήρη ΟΜΟΦΩΝΙΑ! Συμβαίνει συζήτηση χωρίς ουσία, μακρυά από το «είναι» και έτσι απλά για το «φαίνεσθε». Παραθέτω τον αποκαλυπτικό διάλογο αυτούσιο. Τα συμπεράσματα δικά σας…Ιδού – Βας Σεβαστής πρόεδρος ΣΕΓΑΣ και μέλος ΕΟΕ: «…όσο αφορά τη θέση του ΣΕΓΑΣ σχετικά με την ύπαρξη ή μη του στίβου στο στάδιο Καραισκάκη θα είναι τηλεγραφική: ο στίβος δεν πρέπει να φύγει από το στάδιο. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει και η Ολομέλεια δεχθεί να φύγει ο στίβος τότε πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες λύσεις για να καλυφθούν προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες…Θα ψηφίσω το πλαίσιο με προυποθέσεις»

- Λάμπης Νικολάου πρόεδρος ΕΟΕ: «Δεν υπάρχουν προυποθέσεις! Ψήφος με προυποθέσεις είναι άκυρη…Στηρίζουμε την απόφαση ή όχι;» - ΒαΣεβ: «…η κυβέρνηση αυτοδεσμεύεται για κάποιες προυποθέσεις. Ψηφίζω με την προυπόθεση ότι θα τηρηθούν αυτά» - ΛαΝικ: «Δεν καταλαβαίνω! Εάν παραχωρηθεί το Καραισκάκη και τα ανταλλάγματα δεν είναι αυτά που θέλουμε θα ζητήσεις να σου επιστρέψουν το στάδιο; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται…» - ΒαΣεβ: «Να καταγραφεί στα πρακτικά η άποψή μου» - ΛαΝικ: «Βεβαίως να καταγραφεί στα πρακτικά αλλά να δούμε τι θα καταλάβει κανείς αν δημιουργηθεί πρόβλημα» - Σημ 1η: τότε μέλη Ολομέλειας, εκπρόσωποι αθλητών, ήταν η Βούλα Πατουλίδου και ο Πύρρος Δήμας – Σημ 2η: ο δήμος Νέας Ιωνίας φιλοξένησε εντός των ορίων του το κτίριο διοίκησης των ΟΑ «Αθήνα 2004» και τη διαδρομή του βάδην. Γι΄αυτά έλαβε ως αντισταθμιστικό έργο το νέο δημοτικό στάδιο. Ο δήμος Πειραιά και όλόκληρη η urban περιοχή δεν έλαβαν!!! Η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά δεν θεωρείται «αντισταθμιστικό». Ηταν ενταγμένο έργο στο «φάκελο» γιατί περιέλαβε και χώρους για άλλα αθλήματα, πχ γυμναστική, άρση βαρών, μπέιζ μπωλ, ποδόσφαιρο, κα - Σημ 3η: από τους "6" της φωτό δεν είχε σχέση με την εκείνη τη Ολομέλεια και την απόφαση ο πρόεδρος της ΕΓΟ, κάτω αριστερά