09/11/2023


Εντονη και ευδιάκριτη είναι από την περασμένη Τετάρτη η μπλε γραμμή, η «οδηγός» των δρομέων καθ΄όλο το μήκος της κλασσικής διαδρομής και επί της ασφάλτου της Μαραθώνος, της Μεσογείων, της Μιχαλακοπούλου, της Βας Σοφίας και της Ηρώδου Αττικού. Η γνωστή εταιρεία Vitex, συμφερόντων οικογένειας Γιαννίδη με καταγωγή από τη Νίσυρο, προσέφερε δύο τόνους χρώματος διαγράμμισης σε απόχρωση έντονου μπλέ. Η Περιφέρεια Αττικής κινητοποίησε το εξειδικευμένο συνεργείο… Τρίτη και Τετάρτη, ώρες βραδυνές και πρώτες πρωινές, εκτελέστηκε η εργασία, δλδ η βαφή. Συνέβη έτσι η ανανέωση της ιδανικής γραμμής! Ο τρέχων επί αυτής διανύει ακριβώς 42195μ από την αφετηρία στο Μαραθώνα έως τον τερματισμό εντός του Παναθηναικού Σταδίου. Η μπλέ γραμμή ή blue line συνοδεύεται από τις χιλιομετρικές ενδείξεις με έντονο κίτρινο χρώμα επί του οδοστρώματος πάντα…

Με άλλα λόγια οι δρομείς την ερχόμενη Κυριακή θα συναντούν ανά χιλιόμετρο τρεις ενδείξεις: την χρώματος κίτρινου στα πόδια τους και δύο κάθετες, τη μόνιμη πινακίδα και την προσωρινή του χορηγού τύπου banner επί του πεζοδρομίου. Η Vitex με αφορμή αυτή την προσφορά της φρόντισε μία ολοκληρωμένη παρουσία εντός του 40ου ΑΜΑ. Στελέχη της σας περιμένουν στο περίπτερό της στην ΟΠΑΠ marathon EXPO στον όροφο του «παλαί» του Δέλτα Φαλήρου.

Μέσω του hashtag #bluelinebyvitex η εταιρεία προωθεί φιλανθρωπική δράση υπέρ της MDA Hellas, του σωματείου για τη φροντίδα πασχόντων από νευρομυϊκές παθήσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Oι δρομείς της «Team Vitex», ομάδα υπάρχουσα από το 2014, θα συνοδεύσουν κατά το αγωνιστικό ΣΚ χρήστες αμαξιδίου, μέλη της MDA. Κατά μόνας θα αγωνιστεί μόνο ο Αριστοτέλης Νικολακόπουλος, ένας από τους Χημικούς Μηχανικούς της Vitex και «πρωτάρης» επί της κλασσικής διαδρομής.