31/10/2023

«Αχ, ένα φιλί...Ένα φιλί και τα όνειρα έγιναν πράξη!!!». Προβλέπεται στη συγκεκριμένη περίπτωση η παρέμβαση στους στίχους του Νίκου Μωραίτη από το γνωστό τραγούδι σε σύνθεση Rous με τη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου. Ναι, ο Μίλτος Τεντόγλου τότε την Τετάρτη 8η Αυγ 2018 αγωνίστηκε στον τελικό του μήκους του ΕΠΑ εντός του Ολυμπιακού σταδίου του Βερολίνου έχων εκ του σύνεγγυς την…αύρα της Heike Gabriela Daute Drechsler (γεν: Gera 16 Δεκ 1964). Η κορυφαία όλων των εποχών άλτρια του μήκους δήλωσε «εθελοντής» και άδειασε τη θέση της στην εξέδρα των επισήμων.

Εισήλθε στο στίβο. Επιθυμούσε να παρακολουθήσει από πολύ κοντά τον ανταγωνισμό…Ανέλαβε την επιμέλεια του σκάμματος, δλδ τη διάστρωση της άμμου, κοκ. Επιθυμούσε πιθανολογώ να στείλει και κάποιο μήνυμα…Ο πρωταθλητής μας μετρήθηκε 8μ25 στο 5ο άλμα του και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Προσπέρασε τον Γερμανό Fabian Heinle και τον Ουκρανό Sergey Nikiforov (2ος και 3ος με 8μ13). Εγινε έτσι ακριβώς το ξεκίνημα της «χρυσής» πορείας του! Αμέσως με το πέρας του αγώνα ο πρωταθλητής μας έσπευσε να ασπαστεί την μεγάλη κυρία του αγωνίσματος…

Είπε με την ευγενική ενέργειά του ένα «ευχαριστώ» και κατέθεσε σεβασμό μαζί με αναγνώριση. Η «αύρα» εκείνης της συνάντησης συνοδεύει τον Μίλτο!!! Αλλωστε είναι παραδεκτό ότι η γνώση της ιστορίας, ο σεβασμός του παρελθόντος γίνονται θεμέλια επιτυχίας! Βέβαια τα στιγμιότυπα του ασπασμού κυκλοφόρησαν ευρέως και συγκίνησαν… Ξεχωρίζω και παραθέτω αυτή τη λεζάντα: «A golden story from the past: Miltos Tentoglou kisses Heike Dressler at Berlin after his winning effort with 8.25m. The legendary figure was one of the volunteers who cleaned the sandpit for the long jump competition» από ένα μμε.

Αυτό το «…ένα φιλί» με την επιμέλεια του Mitsos Kyklaminos και τη φροντίδα του δήμου Χαλανδρίου επανέρχεται στην κοινή θέα! Ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε με τη μέθοδο του stencil τη στιγμή σε τοιχογραφία. Αυτή κοσμεί εσωτερικό τοίχο του ΑΚ Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας», εκεί επί της λεωφ Πεντέλης. Ο Χάρης Μαυρουδής, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού με την αποκάλυψη του έργου τόνισε: «ο αθλητισμός δεν είναι μόνο τα ρεκόρ και τα μετάλλια, αλλά κυρίως οι αξίες και το ήθος που προάγει». Ο «ασπασμός» εστί η τελευταία χρονικά από τις 15 τοιχογραφίες που κοσμούν το ΑΚ.

Σε αυτές αποτυπώνονται γεγονότα και προσωπικότητες με στόχο να εμπνεύσουν τους νέους αλλά και όλους ώστε να έλθουν πιο κοντά στα ιδανικά της ειρήνης, της ισότητας, της προσφοράς και της αλληλεγγύης…♦ Heike Drechsler Daute: κάτοχος συνολικά 19 μεταλλίων σε global αγώνες σε μήκος, 200μ και έπταθλο! Αναδείχθηκε ως η πρώτη πρωταθλήτρια κόσμου την 14η Αυγ 1983 με άλμα στα 7μ27 κατά το 1ο IAAF WChamps του Helsinki. Ακολούθησε άλλη μία νίκη στο WChamps «Stuttgard 1993» με 7μ11. Στέφθηκε δύο φορές Ολυμπιονίκης στους ΟΑ «Barcelona 1992» με 7μ14 και  «Sydney 2000» με 6μ99. Κατέχει πέντε χρυσά μετάλλια σε ΕΠΑ, τέσσερα σε indoor EΠΑ και άλλα δύο σε indoor WChamps.