20/09/2023

Ενα νέο πλήρες στάδιο προγραμματίζει να κατασκευάσει ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής στο χώρο του ΕΠΑΛ/ΣΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας όπου θα στεγαστεί ο ερασιτεχνικός μαζικός αθλητισμός της πόλης. Το έργο τίθεται ως προτεραιότητα αμέσως με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου ΝΦ/ΝΧ από τη «Συνεργασία Δημοτών» και εντάσσεται στην όλη ανάπλαση του παμπάλαιου σχολικού συγκροτήματος. Εκεί οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα υπηρετήσουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση συμπληρώνονται από το πλήρες στάδιο με 400άρι στίβο, γήπεδο ποδοσφαίρου, κοκ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος επανέλαβε με έμφαση αυτή τη διάθεσή του κατά την αποψινή λιτή τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου στη συνάντηση των οδών Σμύρνης και Φαναρίου. Τόνισε: «Ο χώρος αυτός είναι μοναδικός και διαθέτει τις προδιαγραφές για την κατασκευή σταδίου. Η ΝΦ/ΝΧ ανήκει στους ολίγους δήμους των οποίων οι δραστηριότητες ποδοσφαίρου, κλασσικού αθλητισμού, κ.α. φιλοξενούνται σε όμορους ή πιο μακρυνούς δήμους…». Ως εγγυητές της υλοποίησης εμφαίνονται οι συνεργάτες του Λύσσανδρου και υποψήφιοι σύμβουλοι, όπως ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Ψαρογιάννης και ο εκδότης Δημήτρης Νέος πρωταθλητές στίβου της ΑΕΚ παλαιότερα.

Εννοείται ότι την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους ως άνθρωποι των σπορ προσθέτουν οι συν – υποψήφιοι Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Mενέλαος Δανήλος, Παναγιώτης Ιατρούδης, Βαγγέλης Μαντζόπουλος, Απόστολος Κουλουμάσης και Γιώργος Νεστορίδης. Ο Λύσσανδρος παρουσιάστηκε σεμνός, χωρίς υπερβολές και ακραίες θέσεις μπροστά σε ικανό πλήθος δημοτών και φίλων. Συνοδευόταν από τους αγαπημένους του, τη σύζυγο Γεωργία, τις κόρες, τους γαμπρούς και τα εγγονάκια.Πλαισίωσαν αυτούς θρύλοι του ποδοσφαίρου: Θωμάς Μαύρος, Στέλιος Μανωλάς και Γιώργος Καραφέσκος.

Η καλλιτέχνις Λίνα Σακκά, επίσης υποψηφία σύμβουλος, ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωσης. Αμέσως μετά τον αγιασμό έδωσε τον λόγο στον Καραφέσκο και ακολούθησε ο Παντελής Γρετζελιάς, ο Δήμαρχος ΝΦ από 1991 έως 2002. «Εκλεισε» τη σειρά ομιλητών ο Μανωλάς. Ο Στέλιος με το γνωστό τρόπο του έφτιαξε «κλίμα». Ανάμεσα σε άλλα είπε: «Είναι ο Κόκος για εμάς, τους συμπαίκτες του…Πορευτήκαμε παρέα από μικρά παιδιά! Ο Λύσσανδρος με τράβηξε στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατά συνέπεια στην ΑΕΚ.

Η κατοικία μου εκεί στο Γαλάτσι οδηγούσε γεωγραφικά στα γήπεδα της Ριζούπολης και της Λεωφόρου…Ηλθε η ώρα να πάρει την ευκαιρία και να κάνει τα όνειρα για την πόλη του πραγματικότητα. Καλή επιτυχία!». Ο Λύσσανδρος «σφράγισε» τη βραδυά με σύντομη ομιλία και την παρουσίαση ενα προς έναν των 73 συνεργατών και συν – υποψηφίων του. Ξεχώρισαν από τα λόγια του αυτά: «Οποιος περπατήσει τον ενωμένο δήμο μας από άκρη σε άκρη συγκινείται από την αύρα που αναδύει αυτή η περιοχή. Θαρρεί ότι είναι τμήμα παλιάς φωτογραφίας…Ανήκουν στην ταυτότητα της πόλης τα ιστορικά σωματεία, η ΑΕΚ, ο Ιωνικός, ο Χαλκηδονικός…Ο Αθλητισμός παράγει Παιδεία και Πολιτισμό. Στηρίζουμε το πρόγραμμά μας σε αυτές τις δύο αξίες…Πάμε όλοι μαζί να το υλοποιήσουμε…».

♦ Προχώρησε στην παρουσίαση των συν – υποψηφίων αργά και αλφαβητικά. Υπεδείκνυε τους παρόντες…Η πλειοψηφία ήταν εκεί…Ναι, η επόμενη πλειοψηφία δημιουργίας και προόδου στο δήμο ΝΦ/ΝΧ!