11/07/2023


Ξεχωριστή τιμή αποδόθηκε στην Αλέξια Παππά, την κάτοχο της εθνικής επίδοσης των 10000μ, από την ΟΕ του San Francisco marathon. Εφεξής και επί πέντε συνεχείς «εκδόσεις» ο παράλληλος αγώνας των 10Κ θα φέρει το όνομά της! Η αρχή ορίστηκε από την Κυριακή 23η Ιουλίου τρέχοντος…Ιδού η επίσημη ανακοίνωση της ΟΕ: «Ευρισκόμεθα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο @thesfmarathon ,ο εντός έδρας αγώνας της Olympian Αλέξιας Παππά, προσφέρεται πλέον ως το δρομικό γεγονός όπου μπορεί να καταθέσει την αγάπη της για το άθλημα. Με τη βοήθειά της, ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία αγώνα για όλους τους δρομείς μας. Γνωρίστε την Alexi στο Race Expo και αγωνιστείτε στον Alexi Pappas SFM 10K, έναν αγώνα που υπόσχεται ενθουσιασμό, διασκέδαση και λάμψη!».

Προβλέπεται να αγωνιστούν περισσότεροι από 3000 δρομείς (σημ: 2791 τερμάτισαν τον αγώνα του 2022). Ώρα εκκίνησης: 07:00 – Σημείο:  Embarcadero κοντά στον τερματισμό - Διαδρομή: επίπεδη 10Κ ή 6,2 μίλια, πιστοποιημένη από USATF/WA. Εξελίσσεται επί της εμβληματικής γέφυρας του Bay και κατά μήκος του κόλπου. Διαβαίνει από το Fisherman’s Wharf και την πλατεία Ghirardelli. Προσφέρει θέα προς τα όμορφα και ιστορικά ιστιοπλοϊκά στο Υδάτινο Πάρκο - Εγγραφή: $93. H Aλέξια γεννήθηκε εντός του 1990 στην Alameda, πόλη απέναντι από το SF, Εν δυνάμει ανήκει στη λεγόμενη «urban area» της μεγαλούπολης της Καλιφόρνια. Μεγάλωσε εκεί και αποφοίτησε από το HS Bishop O’Dowd (σημ: εικονίζεται στις φωτό επικεφαλής σχολικού αγώνα και εντός του σταδίου των SF Giants).

Ανάρτησε στη σελίδα της του FB αυτό: «Ανακοινώθηκε η 5ετής συνεργασία ως πρέσβειρα ανά τον κόσμο του @thesfmarathon! Παρουσιάζουμε το alexi pappas 10Κ του Ιουλίου. Ακολουθεί το Bravey Berkeley 10Κ του Νοεμβρίου. Πολλά γεγονότα συνέβησαν στο Bay Area: γεννήθηκα, έμαθα να ρίχνω την μπάλα του μπέιζμπολ και να γράφω. Γνώρισα την καλύτερή μου φίλη.. Κέρδισα και έχασα πολλούς αγώνες και φίλους… Αγόρασα αλλά δεν έμαθα ποτέ το βιολί. Μπορώ να φανταστώ τις αναμνήσεις που έχουμε όλοι μαζί εκεί μπροστά. Εγγραφείτε τώρα στα 10Κ. Σχεδιάζω τα αγωνιστικά t – shirts… Θα είναι too good».