24/04/2023

             
Πέντε ημέρες απομένουν έως το «κλείσιμο» των εγγραφών του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης. Ας σπεύσετε εδώ: http://crete-marathon.gr να πραγματοποιήσετε τη δική σας!!! Το σπουδαίο γεγονός, ο  πληρέστερος σε όλα Μαραθώνιος από τους τέσσερις της περιφέρειας, ορίστηκε για την Κυριακή 7η Μαίου με «θέατρο» δρομικής δράσης εντός της πόλης των Χανίων και επί της ΠΕΟ βόρεια του νομού. Παρένθεση: ο όρος «περιφέρεια» περιέχει τους Μαραθωνίους Ναυπλίου, Μεσσήνης, Ρόδου και Κρήτης κατά τη χρονική σειρά διεξαγωγής γιατί ο ΑΜΑ και ο «Μέγας Αλέξανδρος» κινούνται σε…άλλα μεγέθη! Ας δούμε τα «γιατί» να ταξιδέψουμε ως τα Χανιά:
► Δυνατότητα επιλογής μιάς από τις τέσσερις ευχάριστες, εύκολες και ευνοικές διαδρομές: 42195μ, 10Κ, 5Κ και 2500μ. Η Μαραθώνια ξεκινά από τον περίβολο της Ορθόδοξης Ακαδημίας στο Κολυμπάρι και κατευθύνεται προς τα Χανιά μέσω της ΠΕΟ. Διατρέχει τον Ταυρωνίτη, τις Βουκολιές, το Συρίλι, το Μάλεμε, την Αγία Μαρίνα, τους Αγίους Αποστόλους και μέσω του κόμβου Κλαδισού εισέρχεται στην πόλη. Τερματίζει εντός του ΕΑΚ «Ελενα Βενιζέλου». Οι άλλες τρεις διαδρομές εξελίσσονται εντός της πόλης…
► Η οργάνωση έχει γόητρο…Είναι προσεγμένη και πλούσια σε όλα! Υπηρετεί τον δρομέα, εγγυάται την ασφάλειά του, κοκ.

► Χαμηλό κόστος! Ο ΣΔΥ Χανίων, ο οργανωτής, συντήρησε τις αρχικές τιμές εγγραφής, δλδ δεν ισχύει το λεγόμενο «malus» για τις εγγραφές εντός Απριλίου. Αναλυτικά 
- 42195μ = 30 ευρώ, 10Κ = 15 ευρώ, 5Κ = 10 ευρώ και 2500μ = 10 ευρώ. Εξασφάλισε επίσης εκπτώσεις 50% στη μετακίνηση από/προς τον Πειραιά σε συνεργασία με την https://www.anek.gr/en/ και την http://bluestarferries.com Επιλεγμένα καταλύματα εντός και εκτός πόλης προσφέρουν χαμηλές τιμές.
►Αξιοθέατα: η πόλη των Χανίων διαθέτει ιδιαίτερη γοητεία…Θεωρείται η ομορφότερη της Μεσογείου! Διαβείτε όλες τις «γωνίες» της και ας ταξιδέψετε από τη Μινωική εποχή, δλδ από την Κυδωνία έως το «σήμερα». Διάσημος τόπος εστί βέβαια το παλιό λιμάνι…Ολίγα περισσότερα από 20χλμ χωρίζουν την πόλη από το Μάλεμε, το πεδίο όπου κατά τη Μάχη της Κρήτης αναπτύχθηκε η πιο σθεναρή αντίσταση κατά των εισβολέων Γερμανών και το Θέρισο, όπου ο Ελ Βενιζέλος εντός του 1905 ξεκίνησε την επανάστασή του κατά της αρμοστείας του πρίγκιπα Γεώργιου.  

Όλα τα παραπάνω «γιατί» συμπληρώνονται από τις αδιαπραγμάτευτες…αξίες!!! Αυτές είναι η πολύ πολύ ζωντανή πόλη, η φιλοξενία των κατοίκων της, η Κρητική κουζίνα, η αυλαία της τουριστικής περιόδου, οι προσιτές απλωτές αμμουδιές των Αγίων Αποστόλων, της Αγίας Μαρίνας, κοκ. Ζαλιστείτε δοκιμάζοντας ρακή με στραγάλια σε ένα από τα σοκάκια των Χανίων, επισκεφθείτε τη Δημοτική Αγορά για τα τοπικά ανόθευτα προιόντα, πχ γραβιέρα, μέλι, κ.α, απολαύστε «αντικριστό» στο «Χάνι του Αντάρτη» στο Θέρισο…και…και…και… Σημ: οι έως σήμερα εγγραφές ξεπερνούν τους 1200 δρομείς στους τέσσερις αγώνες, δλδ δημιουργείται προοπτική για +1500!!!