11/11/2022


Θετικές έως ιδανικές κρίνονται οι καιρικές συνθήκες, όπως προβλέπονται, κατά τις ώρες διεξαγωγής του ΑΜΑ. Ο ευνοικός για τους δρομείς του μαραθωνίου ΒΔ άνεμος αναδεικνύεται ως το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό…Αναλυτικά η πρόγνωση -  
Σάββατο 12η Νοε
Αστατος καιρός προβλέπεται από το πρωί. Κύρια φαινόμενα θεωρούνται ο δυνατός άνεμος έως 7 μπωφόρ με ριπές που ξεπερνούν τα 40χλμ/ω και η βροχή. Αναμένεται γύρω από το χρονικό διάστημα εξέλιξης των δύο απογευματινών αγώνων των 10Κ στο κέντρο της Αθήνας να συμβεί μία υποχώρηση ή σταθεροποίηση: υψηλή νεφοκάλυψη, απλή απειλή βροχής, θερμοκρασία 16β και άνεμος από βορά…Η δομημένη πόλη με τα υψηλά κτίριά της θα μειώσει αισθητά την αίσθηση των μποφώρ και των ριπών ανέμου! 
Κυριακή 13η  Νοε
Προβλέπονται θετικές συνθήκες! Γύρω από την ώρα της εκκίνησης στην πόλη του  Μαραθώνα θα σημειωθούν νεφώσεις μέσης κάλυψης (30% έως 50%), θερμοκρασία 12 – 13β, υγρασία 69%  και άνεμος ΒΔ από 4 έως 6 μπωφόρ ευνοικός, δλδ στην πλάτη των δρομέων. Κατά την εξέλιξη και στον δρόμο προς τον τερματισμό θα επέλθει μία ομαλοποίηση = αύξηση ηλιοφάνειας, θερμοκρασία έως 17β, υγρασία 60 έως 74% κατά τόπους και άνεμος ίδιας έντασης. Οσο αφορά το χαρακτηριστικό του ανέμου οι όποιες ριπές θα είναι αισθητές μέχρι και το πέρασμα από το Πικέρμι. Η εντασή τους μειώνεται με την είσοδο στον οικιστικό ιστό της Παλλήνης, του Γέρακα, της Αγίας Παρασκευής και της πρωτεύουσας.