18/10/2022


Πρεμούρα κατέλαβε τον οργανωτή του 7ου ημιμαραθωνίου Μαραθώνα, δλδ τον τοπικό δήμο και πιο συγκεκριμένα την ΚΕΔΜΑ. Εξελίχθηκε μια πλάγια προσπάθεια αμφισβήτησης των γεγονότων κατά τη διεξαγωγή όπως αυτά παρουσιάστηκαν στη σχετική προγενέστερη ανάρτησή μου με τίτλο «Ηχηρή αποτυχία του 7ου half Mαραθώνα». Εκφράστηκε αυτή με «άπλωμα» δελτίου τύπου, αποτελεσμάτων και φωτογραφιών ώστε να βγαίνει προς τα έξω το «όλα καλά». Απαραίτητο εστί, πριν συνεχίσω, να θυμίσω ότι συστήθηκε ΟΕ με τον Εμμ Γεωργάτο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ και κυρίως υπόλογο επί της διαχείρισης, τον Αργ Αλεξανδρή ως τεχνικό δ/ντή, τον Γρ Σκουλαρίκη, τον Γεω Ζορμπά, τον Δημ Μαγγίνα, κ.α. Αυτή η…φούρια βέβαια οδήγησε σε γκάφες, ανακολουθίες και άλλα. Εν αρχή ο έχων καθήκοντα εντός της ΟΕ και διαχειριστής γνωστής ιστοσελίδας έτρεξε να ανεβάσει τα αποτελέσματα με καθυστέρηση 24 ωρών. Ακολούθησε ύστερα από πολλές ώρες η ανάρτηση στην ιστοσελίδα: https://marathonhalfmarathon.gr Δεν «απλώθηκαν» τα αναλυτικά!!! Εμφαίνονται μόνο κατάταξη, ονοματεπώνυμο, bib και επίδοση…Δεν εμφαίνονται φύλο, περάσματα, κοκ. Η ερώτηση: τοποθετήθηκαν, λειτούργησαν τάπητες εσωτερικής χρονομέτρησης στα επιλεγμένα σημεία όπως όριζε η προκήρυξη; Η γκάφα: κάλεσαν για την απονομή της overall τη Ροδάνθη Διαμαντέα του ΑΣΑγΠα ως 2η και την Αγγελική Συμπιλόγλου του ΑΠΣ «Τελμησσός» ως 3η. Εμφαίνονται στη φωτό του βάθρου έχουσες στη μέση τη Φωτεινή Δαγκλή, τη νικήτρια. Ωρες αργότερα διαπίστωσαν ότι ως 2η τερμάτισε η Ντενίς Ρουσίτη!!!

Οι τερματίσαντες αναλυτικά είναι – «ημι» 518 δρομείς, 10Κ 92 και 5Κ 119. Σύνολο = 729. Πανηγύριζαν για τη συμμετοχή 1600 δρομέων…Τόνισα στην ανάρτησή μου ότι ο «ημι» προβλεπόταν ότι θα έχει ικανή συμμετοχή (ποτέ την επιθυμητή) γιατί μικρό πλήθος λαικών δρομέων επέλεξε αυτόν ως ευκαιρία για το απαραίτητο long run σε συνθήκες αγώνα επί φυλασσόμενου τμήματος της κλασσικής διαδρομής ένεκα της χρονικής εγγύτητας με τον ΑΜΑ. Ευρύτερη εικόνα της αποτυχίας προσέλκυσης δρομέων έχετε με ενδεικτικά συγκριτικά στοιχεία από δύο αγώνες του Σαββάτου – Καλλιθέα night run 926 δρομείς σε τρεις αγώνες (10Κ+5Κ+2500μ) και night half Πατρών «Φάνης Τσιμιγκάτος» 1183 δρομείς σε δύο αγώνες (541 στον «ημι» και 642 στα 5Κ). Προσθέτω ότι στον half του Μαραθώνα δεν αναπτύχθηκε ανταγωνισμός και δεν σημειώθηκαν αξιόλογες επιδόσεις! Οι κορυφαίοι δρομείς των δύο φύλων προτίμησαν τους αγώνες της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Χρησιμοποιήθηκε για τη χρονομέτρηση ένα από τα συστήματα της Ipico, εταιρεία με την έδρα της στις ΗΠΑ και βέβαια με ολίγους αντιπροσώπους στην Ευρώπη. Ο χρησιμοποιηθείς εξοπλισμός στον half έχει τεθεί σε…αποστρατεία προ πολλού. Θεωρείται και είναι ξεπερασμένος! Η Ipico χρησιμοποιεί νέο εξελιγμένο εξοπλισμό εντός Αμερικής. Δείγμα των νέων chip έχετε σε φωτό…Ο «εργολάβος» της χρονομέτρησης εκτέλεσε αυτή με παμπάλαιο εξοπλισμό. Ας είναι μακρυά μου η σκέψη ότι τον εισήγαγε βιαστικά και κατά συνέπεια δοκίμαζε αυτόν με το δρομικό γεγονός σε πλήρη εξέλιξη! Δεν εμφαίνεται σε καμία ανάρτηση αυτός ο «εργολάβος», δλδ η εταιρεία χρονομέτρης και «παραγωγός» των αποτελεσμάτων…Αναρτήθηκε ένα ακίνητο «σεντόνι» απλής ηλεκτρονικής μορφής. Σε όλους τους αγώνες στην Ελλάδα και τον κόσμο η επιλογή για «κλικ» στο «αποτελέσματα/results» οδηγεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας, πχ myrace, ftt, mikatiming, κοκ. Ερώτηση: 1η η ΚΕΔΜΑ, η ΟΕ, ως όφειλαν προχώρησαν σε διαγωνισμό ανάθεσης της χρονομέτρησης; 2η Γιατί προτίμησαν την απ΄ευθείας και προσωπική ανάθεση; Είχαν μπόλικο χρόνο, 4 και 5 μήνες, να «ψάξουν» μέσω πρόσκλησης και να αναθέσουν τη «δουλειά» σε εταιρεία αξιόπιστη με μοντέρνο εξοπλισμό.

Απαίτηση – 1η να παρουσιαστούν οι αποφάσεις της ΚΕΔΜΑ περί ανάθεσης της εργασίας σε συγκεκριμένη εταιρεία μαζί με την προυπολογισθείσα αμοιβή και 2η να ελεγχθεί η νομιμότητα κατοχής και χρήσης του εξοπλισμού της Ipico και αν η εταιρεία – «εργολάβος» ταυτίζεται με τον όποιο εν Ελλάδι αντιπρόσωπο της μητρικής εν USA. Αγγιξα εν πολλοίς την «ταμπακέρα», δλδ τη διαχείριση…Συνεχίζω επί αυτής γενικεύοντας: έλαβε η ΚΕΔΜΑ ένα πλούσιο ποσό, μία μικρή περιουσία, από την ΠερΑττ = 24800 ευρώ με την απόφαση αρ πρωτ 876507/14 Σεπ 2022 της Δ/νσης ΟικΔιαχ όπως εμφαίνεται στη «Διαύγεια». Προχωρώ σε μία έκπτωση: λαμβάνω ότι ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους μόνο οι 729 τερματίσαντες και όχι οι 1600 όπως κόμπαζε η ΟΕ. Κατέβαλε ο καθένας κατά μέσο όρο 8 ευρώ ως δικαίωμα συμμετοχής. Κατά συνέπεια εισήλθαν στα ταμεία της ΚΕΔΜΑ άλλα 5832 ευρώ (729x8). Η πρόσθεση 24800+5832 δίνει 30632 ευρώ, ένα τεράστιο ποσό για τον πολύ φτωχό σε όλα αγώνα τον οποίο βίωσαν όλοι!!! Απαίτηση: να παρουσιαστούν όλες οι αποφάσεις ανάθεσης υπηρεσιών/προμηθειών μαζί με τις προυπολογισθείσες αμοιβές. Προσωρινά δεν «τρέχει» καμία στη «Διαύγεια» αν και έπρεπε…

Μία άλλη απόδειξη της φτώχειας την οποία επέβαλαν έχετε παρατηρώντας στις φωτό τα αποδοθέντα έπαθλα στους νικητές κατά τις απονομές. Σε άλλες φωτό έχετε εικόνα της ερημιάς, δλδ την αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας ή αλλιώς της απουσίας του όποιου «αποτυπώματος» του δρομικού γεγονότος. Οι θεατές πίσω από τα κάγκελα μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών! Η πρεμούρα της ΚΕΔΜΑ και της ΟΕ περί…εξωραισμού επιβεβαιώνει το αληθές της προγενέστερης ανάρτησής μου ώρες μετά τον αγώνα αλλά παράλληλα φανέρωσε τα…αναμενόμενα εκ των οποίων ολίγα αγγίζω παραπάνω…Εννοείται συντάσσομαι και θεωρώ πρόσθεση στο ρεπορτάζ την καταγγελία μιάς εθελόντριας, εδώ: https://www.dimotisnews.gr/ethelontria_imarathonioy_marathona_oyte_nero_den_mas_proseferan_toses_ores_poy_kathisame_sta_posta_mas.php?tags=&page=1