19/10/2022

Δύο Βέλγοι ultra δρομείς, ο Merijn Geerts (γεν: 1974) και ο Ivo Steyaert (γεν: 1970) εντυπωσίασαν τους φίλους των υπεραποστάσεων. Κατάφεραν να ολοκληρώσουν 101 (!!!) περιστροφές στον πρωτότυπο και πολύ δύσκολο αγώνα με την επωνυμία «Backyard» εκεί στο Bell Buckle του Tennessee και στην έδρα του ευφυέστατου οργανωτή Gary Cantrell και γνωστότερου ως Lazarus Lake. Το μήκος της περιφέρειας της «πίσω αυλής» ορίστηκε στα 6710μ επί ποικίλου σε όλα τερραίν.

Δίδονται όριο τα 60λ για την κάθε περιστροφή…Νικητής αναδεικνύεται ο δρομέας με τις περισσότερες περιστροφές. Με άλλα λόγια ο Geerts και ο Steyaert έτρεχαν επί 101 ώρες! Ο Laz Lake έκρουσε το καμπανάκι της εκκίνησης το πρωινό του περασμένου Σαββάτου (08:00). Υπάκουσαν σε αυτό 544 δρομείς ελθόντες από 37 χώρες. Ο πολυήμερος αγώνας έλαβε χαρακτήρα World Champs. Από ένα χρονικό σημείο και μετά άρχισε το drop off των δρομέων, κατ΄επιλογή, ένεκα μη κάλυψης της προυπόθεσης των 60λ ή για άλλους λόγους. Ετσι διαμορφωνόταν αργά αργά η κατάταξη σε μορφή upside down.

Ενας άλλος Βέλγος, ο Karel Sabbe, επιδείκνυε από το 2020 την καλύτερη επίδοση: 75 περιστροφές/75 ώρες/502χλμ. Ο Ιάπωνας Yukinori Yoshida κατάφερε να ξεπεράσει αυτή…Ολοκλήρωσε 85 περιστροφές/85 ώρες/570300μ! Απέμειναν ο Geerts και ο Steyaert. Ετρεχαν ως δίδυμο και έδειχναν ασταμάτητοι…Ολοκλήρωσαν την 100η περιστροφή σχετικά άνετα αλλά στην 101η δυσκολεύτηκαν. Αγγιξαν το όριο των 60λ. Εκεί στο check point αποφάσισαν να διακόψουν την υπερ – προσπάθειά τους. Ο Laz Lake έκρινε ως εντός κανόνων την απόφαση και τους ανέδειξε νικητές ύστερα από τέσσερις ημέρες και 5 ώρες συνεχούς τρεξίματος!!! Κάλυψαν συνολικά 677710μ.

«Όπως εξελισσόταν η περίπτωσή μας  λάβαμε τη σωστή απόφαση σε μια ιδιαίτερη στιγμή» τόνισε ο Geerts. Ακολούθως ευχαρίστησε συν – τρέχτες και θεατές για την υποστήριξή τους. Πρόσθεσε: «Θλίβομαι για τη δυστυχία στον κόσμο…Προσωρινά ανήκω σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα μιάς καλύτερης ζωής. Ο αθλητισμός αποτελεί τρόπο για να ζούμε καλύτερα…». Ολοι οι δρομείς ευχαρίστησαν τον Laz Lake για την έμπνευση, τη δημιουργία του event και για τη φροντισμένη οργάνωση. Αυτός απάντησε λέγοντας: «Είστε η οικογένεια του Backyard. O αγώνας φέρνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο πιο κοντά…Αυτό αποτελεί προνόμιο και χαρά μου».