31/08/2022

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 13:16 - Αναβολή του «Αγώνας Δρόμου Ωραία Ελένη»: «Σας ενημερώνουμε ότι  ο αγώνας  δρόμου  με  την  ονομασία  «Αγώνας  Δρόμου Ωραία Ελένη»  που  ήταν  προγραμματισμένος   για το  Σάββατο 3-9-2022 αναβάλλεται λόγω  του  θανάτου του Δημοτικού  Συμβούλου Χρήστου Μπουγάδη. Ο πρόεδρος και  τα  μέλη  του  Διοικητικού  Συμβουλίου  εκφράζουν  τα  θερμά  συλλυπητήρια  στους οικείους  του».  Ο  πρόεδρος  του  Αθλητικού Οργανισμού Σταύρος Περγαντής.
Με αυτό το σύντομο κείμενο στην ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης ανακοινώθηκε επίσημα το αναμενόμενο εδώ και ημέρες: η ματαίωση του δρομικού γεγονότος «Αγώνας Ωραίας Ελένης», ενός ultra running συνολικού μήκους 58700μ από τη Σπάρτη έως τη νήσο Κρανάη του Γυθείου…Ολοι εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του νέου και δραστήριου ανθρώπου, αντιδημάρχου σε προηγούμενες χρήσεις δήμων Μυστρά (2009+2010) και Σπάρτης (2013+2014). Το κηρυχθέν μερικό πένθος στην πρωτεύουσα της Λακωνίας λειτούργησε ως η επίσημη δικαιολογία περί της ματαίωσης…Εντονη διακρινόταν τους τελευταίους μήνες στην πόλη η δυσαρέσκεια για το πως οργανώνονται οι λαικοί αγώνες, για το «αποτύπωμά» τους, κοκ. Ο Πέτρος Δούκας, ο δήμαρχος, πολλές φορές τόνιζε: «Αναγνωρίζω και γνωρίζω καλά τις αδυναμίες…». Την 28η Ιουλίου, όταν ξεκίνησε ο λόγος για τον αγώνα «Ωραίας Ελένης» δήλωσε στη σχετική συζήτηση: «Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά!!! Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και περισσότερες συμμετοχές…». Με άλλα λόγια συμφώνησε πλήρως για το… άκαιρον και βιαστικό ενός αγώνα ultra χωρίς την προετοιμασία σε βάθος χρόνου. Προσέφερε τη συναίνεσή του για στήριξη από τις υπηρεσίες του δήμου και πίστωση… χρόνου ζητώντας ποιοτική οργάνωση και συμμετοχές. Τα στελέχη του Αθλητικού Οργανισμού ανέλαβαν να προσδιορίσουν τις «ντιρεκτίβες» του δημάρχου…Οσο αφορά τον αριθμό συμμετοχών ορίστηκαν ως «βάση» οι 70 εγγραφές. Όταν αυτές (οι εγγραφές) «έκλεισαν» βρέθηκαν μόνο 41!!! Αρα η πρώτη «ντιρεκτίβα» δεν ικανοποιήθηκε…Παράλληλα ατόνησαν οι διαδικασίες ποιοτικής αναβάθμισης! Ολοι εντός δήμου επιθυμούσαν πλέον ματαίωση και έψαχναν τη δικαιολογία…Ο επερχόμενος καύσωνας του Σ –Κ αποτελούσε μία ισχυρή τέτοια! Με δύο λόγια ο αγώνας θα ματαιωνόταν έτσι ή αλλιώς… Οι εξελίξεις βέβαια αποτελούν ήττα του αναδόχου! Με την ευκαιρία εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-_psTZRbq4U έχετε βίντεο του αγώνα του 2021. Οι εικόνες (από το 05:01 έως περίπου το 10:20), δλδ κατά την εξέλιξη της υπερ – προσπάθειας των ολίγων δρομέων προβληματίζουν το λιγότερο…Κερδίζουν ένα αντίτυπο του βιβλίου μου «Μαραθώνιος & Μαραθώνας» όσοι προσδιορίσουν ποιες εικόνες καταδεικνύουν το …επικίνδυνον περί υγείας εκείνου του αγώνα. Τέτοιοι αγώνες δεν πρέπει να συμβαίνουν!!!  

► Θα επιστραφεί ολόκληρο το τίμημα συμμετοχής στους δρομείς που πραγματοποίησαν εγγραφή. Θα έλθει σε επικοινωνία μαζί τους ο ΑΟ του δήμου. Αν δεν... ας επικοινωνήσετε εσείς.