11/06/2022


Επέστρεψε η Αλέξια Παππά στο Estadio Olimpico του Ρίο εκεί όπου ακριβώς πριν από 70 μήνες, δλδ την 12η Αυγ 2016 συνάντησε το Ολυμπιακό όνειρό της. Αγωνίστηκε τότε με τα γαλανόλευκα στον τελικό των 10000μ. Κατέγραψε νέα εθνική επίδοση = 31:36.16! Κατέλαβε την 17η θέση σε ένα σύνολο 37 δρομέων. Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η Almaz Ayana από την Αιθιοπία με 29:17.95, νέα επίδοση κόσμου. Η Αλέξια παραμένει για ολίγες ημέρες στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας…Ευρίσκεται σε ένα «σταυροδρόμι». Επάνοδος σε ρυθμούς πρωταθλητισμού ή μετάβαση σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής της;

Το πνεύμα επιθυμεί την επάνοδο…Το σώμα δύναται; Η ίδια με ανάρτησή της στο fb θυμάται, περιγράφει εν τάχει και αφήνει εννοούμενα. Τι έγραψε ιδού: «Επισκέφθηκα ξανά το Ολυμπιακό στάδιο του Ρίο ντε Τζανέιρο όπου κατέθεσα τον καλύτερο εαυτό μου και σημείωσα νέα εθνική επίδοση των 10000μ με 31:36.16 τον Αύγουστο του 2016. Εζησα μια στιγμή εκστατικής ευδαιμονίας! Το πνεύμα και το σώμα μου συντονίστηκαν, βρέθηκαν στην ίδια συχνότητα…Ετη σκληρής δουλειάς απέδωσαν, κορυφώθηκαν σε μια ονειρική στιγμή κατά την οποία συνειδητά βρισκόμουν ακριβώς εκεί που έπρεπε να είμαι!

Επραξα  ακριβώς αυτό που έπρεπε να πράξω και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο. Μια ονειρεμένη ολυμπιακή στιγμή… Και μετά,  οι ημέρες και οι εβδομάδες ήλθαν και όρισαν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου = έγραψα γι’ αυτό στο Bravey. Aν στεκόμουν ξανά στη γραμμή τερματισμού για να πιάσω τον εαυτό μου με μια selfie τότε το 2016, τι θα ψιθύριζα; Πιθανώς αυτό: Αλέξια κυνήγησες ένα όνειρο, άγγιξες τα αστέρια αλλά παραμένεις όπως είσαι, αρκετά γήινη…».