03/04/2022


«Στέγη», δλδ την ιδανική διαδρομή στη Γλυφάδα, μια από τις πιο όμορφες και ελκυστικές παραθαλάσσιες πόλεις του κόσμου, βρήκε το αγώνισμα του βάδην ως αποτέλεσμα της εντατικής συνεργασίας του τοπικού δήμου και του ΣΕΓΑΣ. Αυτή η θετικότατη εξέλιξη, αφού έλαβε το «ΟΚ» των ενθουσιασμένων αθλητών, επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή διεξαγωγή του Βαλκανικού πρωταθλήματος βάδην επί της παραλιακής οδού  Διαδόχου Παύλου με σημείο εκκίνησης και τερματισμού μπροστά από το παλιό δημαρχείο. Οι δύο πλευρές, με τον Γιώργο Παπανικολάου, τον δήμαρχο και την Σοφία Σακοράφα, την πρόεδρο, υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν ότι εφεξής αυτή η πανέμορφη out – and – back διαδρομή θα φιλοξενεί το πρωτάθλημα μιας από τις δύο αποστάσεις με προοπτική αναβάθμισης σε διεθνές μήτινγκ. Προς τα εκεί κινήθηκε η κα Σακοράφα κατά τη σύντομη  ομιλία της στην λιτή τελετή έναρξης. Τόνισε: «Ένα Ολυμπιακό αγώνισμα φιλοξενείται στην ομορφότερη περιοχή της Αττικής. Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο για αυτή τη φιλοξενία, την παραδοσιακή! Ας απολαύσουμε τον συναγωνισμό επί μιας ιδανικής διαδρομής στο ανάλογο περιβάλλον. Ως ομοσπονδία επιδιώκουμε να φέρουμε τις αγωνιστικές δραστηριότητες κοντά στους πολίτες. Ο δήμος Γλυφάδας στάθηκε στο πλευρό μας, αγκάλιασε την ιδέα όταν προτείναμε…».

Ο κος Παπανικολάου καλωσόρισε τις εθνικές αντιπροσωπείες και συνέχισε λέγοντας: «Ελκυστικό ότι το αγώνισμα έχει δυνατότητα πλήρους διεξαγωγής μέσα στον αστικό ιστό. Δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση…Είναι ωραία αυτή η πρώτη κοινή προσπάθεια…Ευελπιστούμε να ακολουθήσουν κι’ άλλες». Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι βαδιστές επιτέλους βρίσκουν τον κατάλληλο από όλες τις πλευρές αγωνιστικό στίβο…Ξεχνούν τις διαδρομές στο «πουθενά» του κωπηλατοδρόμιου του Σχινιά ή της Νισαίας ακτής των Μεγάρων. Το πρωτάθλημα ευτύχησε σε σπουδαίο timing: ανοιξιάτικη λιακάδα, ζέστη, απαλό ρεύμα ανέμου, πλήθος κόσμου στην παραλιακή βόλτα και την αμμουδιά για μπανάκι… Γρήγορα τράβηξε την προσοχή. Εκπροσωπήθηκαν έξι ομοσπονδίες, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και βέβαια ο ΣΕΓΑΣ. Ολοι και κυρίως οι βαδιστές απόλαυσαν τον αγώνα τους. Οι θεατές εκδήλωναν με χειροκρότημα και φωνές την ικανοποίησή τους από την αγωνιστική εικόνα. Με δυό λόγια όλοι και όλα συνέβαλαν ώστε να συμβεί ένα εξαιρετικό δρομικό γεγονός.


Βαλκανιονίκης ο Παπαμιχαήλ - 2η η Κουρκουτσάκη στα 35χλμ
Εύκολα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης στα 35χλμ. Εκοψε την κορδέλα σε 2ω39:46. Δεν βρήκε ανταγωνισμό…Δεν καταδίωξε επίδοση…Μετά το 20ο χλμ «φρέναρε» ολίγον! Ο πρωταθλητής μας τόνισε: «Προσπάθησα να βαδίσω γρήγορα αλλά δεν έβγαινε…Χρειάζομαι χρόνο να ξεκουραστώ για να συνεχίσω τους αγώνες μου. Σίγουρα θα μετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον επόμενο μήνα… Θα δω στη συνέχεια το αγωνιστικό πρόγραμμά μου. Εξαιρετικός οργανωτικά ο αγώνας. Είναι σημαντικό  να αγωνιζόμαστε επί μιάς ιδανικής διαδρομής σ’ ένα τέτοιο τόπο. Ελπίζω να δούμε εδώ κι ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα…». Η Εφη Κουρκουτσάκη στον αγώνα των γυναικών τερμάτισε 2η σε 3ω11:05. Η Σεβαστιανή Ασλανίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της Κ18 των 5χλμ με 25:33.69, επίδοση PB και entry standard για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιερουσαλήμ.  Το 3ο σκαλί βάθρου των 10χλμ της Κ20 ανήκει στον Ανδρέα Παπαστεργίου.  Βάδισε την απόσταση σε 53:01. Ολα τα αποτελέσματα εδώ: https://my.raceresult.com/196642/


Ολγα Φιάσκα: κατάρευση και νοσηλεία…
Κατέρευσε η Ολγα Φιάσκα μετά το 25ο χλμ της «μεγάλης» κούρσας και ενώ κατείχε την 2η θέση. Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε σε κλινική…Νοσηλεύεται στο Metropolitan του Νέου Φαλήρου. Η αθλήτρια από τη Μυτιλήνη υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων, προκειμένου να αποκτηθεία ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση της. Θεωρείται θέμα χρόνου η επάνοδός της στις προπονήσεις. Η Μυρσίνη Καρβούνη, μητέρα της Ολγας ανέβασε στο fb αυτό: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς απο την οικογένεια της Όλγας Φιάσκα και την ίδια στον ΣΕΓΑΣ. ιδιαίτερα στην πρόεδρο Σοφία Σακοράφα και τον Χρήστο Μελέτογλου που σε αυτήν την μικρη περιπέτεια υγειάς που έχει έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους!!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!! Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Metropolitan.  Kάνουν ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε η Όλγα να επιστρέψει υγιής ξανά πίσω στους κανονικούς τις ρυθμούς!!!!».