31/07/2023


3688 δρομείς (= 1754 άνδρες+1934 γυναίκες) τερμάτισαν το «10άρι» της Αλέξιας, δλδ τον παράλληλο αγώνα του San Francisco marathon τον φέροντα το όνομα της πρωταθλήτριάς μας Αλέξιας Παππά. Αυτή την ξεχωριστή τιμή απέδωσαν οι οργανωτές στην συντοπίτισσά τους…Η Αλέξια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Alameda, εντός της urban περιοχής της μεγαλούπολης της Καλιφόρνια! Θυμίζω την επίσημη ανακοίνωση της ΟΕ: «Ευρισκόμεθα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο @thesfmarathon ,ο εντός έδρας αγώνας της Olympian Αλέξιας Παππά, προσφέρεται πλέον ως το δρομικό γεγονός όπου μπορεί να καταθέσει την αγάπη της για το άθλημα.

Με τη βοήθειά της, ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία αγώνα για όλους τους δρομείς μας. Γνωρίστε την Alexi στο Race Expo και αγωνιστείτε στον Alexi Pappas SFM 10K, έναν αγώνα που υπόσχεται ενθουσιασμό, διασκέδαση και λάμψη!». Ναι, ο αγώνας είχε ενθουσιασμό και λάμψη. Προσέφερε διασκέδαση…Εκκίνησε από το The Embarcadero κοντά στη Mission Str. Κινήθηκε επί της ακτής του κόλπου με θέα την Bay Bridge. Η Ελληνίδα Βιολέττα Μαυρομμάτη (F59) διακρίθηκε ιδιαίτερα…Πρώτευσε στην ηλικιακή κατηγορία της F55 με 46:36.

Απέκτησε και συντήρησε ικανό πλεονέκτημα από τις ακολουθούσες – 2η Lisa Taft 52:58 και 3η Joanne Babin 53:29. Νικητές της overall αναδείχθηκαν ο Gudisa Ayano M38 Oakland/CA 33:14 και η Liz Perrero F24 Mento Park/CA 37:20. Αγωνίστηκαν δεκάδες ομογενείς, κάτοικοι του San Francisco και της Καλιφόρνια. Η Αλέξια ήταν η τιμώμενη δρομέας του αγωνιστικού τριημέρου! Μετέσχε μαζί με τον πατέρα της ως first pitcher στην τιμητική έναρξη αγώνα των Giants SF…