30/11/2023

Ξεκινά ο Φώτης Ζησιμόπουλος (γεν: ) στις 04:00 ώρα Ελλάδας την υπερ – προσπάθειά του στο πρωτάθλημα κόσμου των 24h της IAU, εκεί στις οδούς της Taipei City. O ultra δρομέας με δελτίο στη ΓΕ Αγρινίου, πρωταθλητής βουνού και νικητής του Σπαρτάθλου (δις) ανέβασε στη σελίδα του στο fb αυτό: «Τα πόδια στον δρόμο και η σκέψη ελεύθερη…Σε λίγες ώρες ξεκινάει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 24ωρων της @iau_ultrarunning στην Ταϊβάν. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί εκπροσωπώ την χώρα μου με τα χρώματα της εθνικής ομάδας!». Υπολογίζεται στα φαβορί για ένα μετάλλιο…Εννοείται ότι επιδιώκει αυτή την ύψιστη διάκριση και κορυφαία στην έως σήμερα θητεία του. Βέβαια στην ελεύθερη σκέψη του κυκλοφορεί η…τρελή της επιτυχίας νέας εθνικής επίδοσης (290211μ Γιάννης Κούρος 1998). Ελαβε το bib 451.

Το πινάκιο της εκκίνησης περιλαμβάνει 147 δρομείς! Ανάμεσά τους φιγουράρει ο Λιθουανός Aleksandr Sorokin (γεν: 30 Σεπ 1981 - bib 611), ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2022 και κάτοχος της επίδοσης κόσμου με 319614μ. Ξεχωρίζουν και άλλοι ικανότατοι δρομείς όπως ο Πολωνός Andrzej Piotrowski, ο Ιταλός Marco Visiniti, ο Ισπανός Ivan Penalva (bib 354), ο Τσέχος Radek Brunner (bib 314), κα. Ο καιρός είναι ολίγον άστατος: θερμοκρασία 18β, υγρασία 92%, εναλλαγές συννεφιάς – ηλιοφάνειας και ψιλόβροχο.  

♦ Η Αμερικάνα Camille Herron (γεν: 25 Δεκ 1981), η νικήτρια του Σπάρταθλον 2023, επιθυμεί εν αρχή να κατακτήσει τον 4ο τίτλο της όπως δήλωσε κατά την επίσημη παρουσίαση των top δρομέων. Είπε: «Στοχεύω στον τίτλο. Νοιώθω φρέσκια, δυνατή, χαρούμενη και υγιής…». Παραμέρισε ολίγον τη συζήτηση περί νέας επίδοσης κόσμου (σημ: ισχύουσα 270116μ της ίδιας Albi FRA 2019). Eπλεξε το εγκώμιο των teammates! Τόνισε: «Είμαι  πραγματικά περήφανη  για την ποικιλόμορφη και ταλαντούχα ομάδα που εκπροσωπεί εδώ τις ΗΠΑ. Εχω δίπλα μου στον αγώνα, την Marisa Lizak, την Mandie Holmes και τις άλλες, όλες υπέροχες…».

Για την επίδοση τόνισε: «Ένα ρεκόρ απαιτεί να αποφύγω όλα τα τυχαία μικρά πράγματα όπου μπορεί να… σκοντάψω. Απαιτεί να είμαι πολύ προσεκτική, κα. Θα ήθελα να το ξαναζήσω! Ολοι οι αγώνες κρύβουν προκλήσεις…Προσωρινά αντιμετωπίζω τον αγώνα με fun διάθεση ιδίως εδώ με τους φίλους μου από όλο τον κόσμο». Ελαβε το bib 922 ♦ Εικονίζεται στη φωτό με την Eszter Csillag εξ Ουγγαρίας δρομέα με διακρίσεις mountain, στην απέναντι ακτή, στο Hong Kong ♦

♦ Ξεκινούν 115 κυρίες. Ικανές να ανταγωνιστούν την Camille δείχνουν η Φινλανδή Noora Honkala (bib 381), η μόνιμη κάτοικος Γυθείου, η εκ Πολωνίας Patrycia Bereznοwska (bib 741), κα. Σήμερα οι δρομείς απόλαυσαν μία χαλαρή ημέρα. Απασχολήθηκαν κατά την πρωινή τεχνική σύσκεψη. Αργότερα μετέσχον στη λιτή τελετή έναρξης εντός του Chientan Center Main Hall. Τιμήθηκε από την AIU ο Aleksandr Sorokin. Στο φινάλε ο Φώτης ζήησε σε χορό την Camille. Λικνίστηκαν δίπλα - δίπλα. Γρήγορα ο κύκλος μεγάλωσε και όλοι προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον Ελληνικό ρυθμό... Παρακολουθείστε ζωντανά τον αγώνα εδώ: http://youtube.com/@ctau7116/streams Αποτελέσματα "τρέχουν" εδώ: http://bao-ming.com/2023iau