04/11/2023

Πριν από επτά μήνες, σε ένα άλλο διάσημο… Σαββατοκύριακο μαραθωνίου, ο Morgan Beadlescomb κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του σε αγώνα δρόμου ως επαγγελματίας. Νίκησε στον παράλληλο αγώνα BAA 5K του μαραθωνίου της Βοστώνης. Σήμερα κατέγραψε το «δύο στις δύο»… Πρώτευσε στα 5K Dash to the finish line, του αγώνα – προοίμιο του TCS New York marathon. Αναδείχθηκε ταυτόχρονα πρωταθλητής USATF! Το γεγονός εντάχθηκε στην ετήσια σειρά της Ομοσπονδίας.

Κατέφθασε ύστερα από 13:44 εκεί στον τερματισμό εντός του Central Park. Επιτέθηκε όταν απέμεναν 400μ. Με το τελικό σπριντ ορίστηκαν οι άλλες θέσεις του βάθρου = 2ος Ahmed Muhumed και 3ος Tai Dinger. Κοινή επίδοση τα 13:47.  Πρωτιά σε τίτλους εθνικού επιπέδου κατέκτησε και η Annie Rodenfels. Αυτός ο αγώνας των γυναικών έμοιαζε ότι ταιριάζει στην κάτοχο του ρεκόρ ημιμαραθωνίου, την Keira D'Amato. Ετρεξε επιθετικά, έφτιαξε πλεονέκτημα αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί αυτό. Λιγότερα από 1500μ πριν από το τέρμα η ομάδα καταδίωξης την πρόλαβε... Από εκεί, η Rodenfels εφάνη ανθεκτική στη συνεχή πίεση και νίκησε με 15:22 ενώ η D'Amato με την Kelati, οι πλέον επώνυμες όλων των ανταγωνιστριών κατέλαβαν τις θέσεις 4η και 5η.

Εντυπωσίασε  η Rachel Smith (γένος Schneider). Τερμάτισε 2η σε 15:26 μόλις εξι μήνες μετά τον τοκετό της. Συμπλήρωσε το βάθρο η Bethany Hasz με την ίδια επίδοση (15:26). Ήταν ένα τέλειο πρωινό Σαββάτου για τρέξιμο. Περισσότεροι από 10000 δρομείς βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να κυνηγήσουν τον εθνικό τίτλο, οι elite, και τη διασκέδαση όλοι οι άλλοι… Οι συνθήκες αποδείχθηκαν ιδανικές 24 ώρες πριν από τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Τερμάτισαν συνολικά 1099 δρομείς = 4722 άνδρες+5377 γυναίκες. Εκκίνησαν από τη δυτική πλευρά του Μανχάταν και μέσω του Midtown τερμάτισαν στο Central Park.