01/11/2023

Επληθύνθησαν επί το πολύ οι μετασχόντες δρομείς στον εφετινό 8ο αγώνα δρόμου «Παναγία Μερέντα». Ο πατήρ Σταμάτιος με τους συνεργάτες του μέτρησαν 440 άνδρες και γυναίκες κατά τον τερματισμό των 11Κ και 58 παιδιά στον αγώνα των 1000μ! Ισχυσε με άλλα λόγια το Βιβλικό «…αυξάνεσθε και πληθύνεσθε...» σε αυτό τον δρομικό θεσμό που συνέβη για άλλη μια χρονιά  με την χάρη της Παναγίας μας και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κκ Νικολάου, Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ΙΝ Αγ Ιωάννου Μαρκόπουλου και η Οργανωτική Επιτροπή, φορείς έχοντες την αρωγή των 35 εθελοντών, έφεραν εις πέρας το όλον γεγονός με τον καλύτερο τρόπο! Ο Νίκ Στεφόπουλος, ένας από τους δρομείς πόσταρε στο fb αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια:

«Συμμετείχα για πρώτη φορά στον αγώνα και πραγματικά δεν έχω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Άψογη οργάνωση, ωραία διαδρομή, εθελοντές παντού και στο τέλος μια τυχερή σακούλα για όλους με διάφορα προϊόντα . Να είστε καλά και του χρόνου, πρώτα ο Θεός, θα είμαι εκεί!!!».

Ο αγώνας, όπως πάντα, είχε χαρακτήρα απλά συμμετοχικό, δλδ μη αγωνιστικό…Με άλλα λόγια δεν αποδόθηκε κατάταξη και δεν υπήρξε χρονομέτρηση. Πρώτος όλων κατέφθασε στο τέρμα ο Γιώργος Τσιγερίδης (γεν: 1982) του ΑΣΑγΠα. Το χρονόμετρό του έδειξε 44:10. Ακολούθησε ο Κώστας Ρέντας (γεν: 1981) σε 47:14 όπως δήλωσε… Ενδεικτικά αναφέρω ότι είδα ως 2η γυναίκα τη Μαρία Καραντάνη (γεν: 1985). Ανέφερε επίδοση τα 57:31. Κατά το μεγαλύτερο τμήμα της, η διαδρομή κινήθηκε επί φυσικού χωμάτινου πεδίου εντός του πανέμορφου περιβάλλοντος του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας.

Το κοινό σημείο αφετηρίας/τερματισμό ορίστηκε έξωθεν του βυζαντινού παρεκκλησίου της Κοιμήσεως και των Εισοδίων της Θεοτόκου στη θέση Μερέντα. Όλοι οι τερματίσαντες έλαβαν ένα καλαίσθητο αναμνηστικό μετάλλιο και τσάντα με προϊόντα τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων. Τιμήθηκαν δύο απόντες από τη ζωή, ο Θεόδωρος Πιτσινέλης και ο Σταύρος Καβαλάρης, για την προσφορά τους στο δρομικό γεγονός και σε άλλες δράσεις της ενορίας. Μέλη των οικογενειών τους παρέλαβαν τις πλακέτες.

Ένα ποίημα σχετικό με τους δύο άνδρες, δημιουργία της, απήγγειλε η Ελένη Σουλιώτη, μία από τις εθελόντριες κυρίες. Υποστήριξαν το γεγονός, όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, ο Ιππόδρομος Αθηνών και με τις χορηγίες τους σε προϊόντα συνολικά 36 επιχειρήσεις (αλυσίδες τροφίμων, Αρτοποιίες, Ζαχαροπλαστεία, Οινοποιοί, κοκ).

Ο Σταμάτιος Νικολάκης, ο πρεσβύτερος του ΙΝ Αγ Ιωάννου, σε γραπτή δήλωσή του τόνισε: «Εκ μέρους του ΕκΣυμ και της ΟΕ απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλους εσάς που συμμετείχατε στον Αγώνα μας, μικρούς και μεγάλους, τους δρομείς, τους βαδιστές, τους αθλητές με ειδικές ικανότητες, τους συνοδούς τους και τους συλλόγους που για άλλη μια φορά μας τίμησαν. Ευχαριστούμε επίσης την τοπική κοινωνία και τους 35 και πλέον εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου». Oι φωτογραφίες σας εδώ: https://www.foto-trexoume.gr