21/04/2023

Η Eilish McColgan (γεν: 25 Νοε 1990) υποχρεώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά να ακυρώσει τη συμμετοχή της στον TCS London marathon της Κυριακής και να μεταφέρει για το μέλλον την πρεμιέρα της στα 42195μ. Το απαγορευτικό… εκκίνησης επέβαλαν δύο διαδοχικοί τραυματισμοί!!! Εν αρχή διαγνώστηκε με ρήξη του οπισθίου μηριαίου μετά τον τερματισμό της ως νικήτρια στον «ημι» Generali Berlin της 2ης Απρ με νέα επίδοση Βρετανίας την 1ω05:43. Ακολούθησε πριν από ολίγες ημέρες ένα τραύμα στο γόνατο… «Νοιώθω ότι ευρίσκομαι στο μέσον μιάς καταιγίδας…» τόνισε η ίδια μιλώντας με δημοσιογράφους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για συνομιλία. Συνέχισε με αυτά: «Προσπάθησα, πιστέψτε με, προσπάθησα…Ξεπέρασα το θέμα με τον μηριαίο αλλά το γόνατο εμποδίζει να τρέξω αυτόν τον μαραθώνιο. Φυσικά, είμαι απογοητευμένη. Επιθυμούσα να σταθώ εκεί στη γραμμή εκκίνησης. Γνωρίζω καλά ότι είμαι έτοιμη να τρέξω έναν καλό αγώνα! Γνωρίζω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι αυτή τη στιγμή…Δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ στην ιδέα της απουσίας…». Πράγματι η 32χρονη δρομέας, η πρωταθλήτρια της Κοινοπολιτείας και παρούσα στο βάθρο του ΕΠΑ «Munich 2022», φρόντισε να καταθέσει στην ώρα τους τις αγωνιστικές βεβαιώσεις για μία λαμπρή πρεμιέρα στο επίπονο αγώνισμα. Η πρώτη…κατάθεση συνέβη αρχές Μαρτίου στον στίβο του San Juan Capistrano της Καλιφόρνια. Εκεί νίκησε στον κλασσικό αγώνα των 10000μ και σημείωσε νέα εθνική επίδοση με 30:00.86. Ανέφερα παραπάνω τη δεύτερη…Σίγουρη έδειχνε η επιτυχία! Η Eilish εξέφρασε την πίκρα της και για ένα παράλληλο στενόχωρο γεγονός. Είπε: «Εξελίχθηκε μία σύγκρουση χορηγών, της TCS του μαραθωνίου και ενός των εμού…Αμφισβητήθηκε το δικαίωμά μου να έχω ένα μικρό logo στο στήθος!!! Ενοιωσα ότι έθεσαν μπροστά μου οδόφραγμα…».  

► Η χρονική σειρά των εκκινήσεων σε ώρα Ελλάδας -  10:50 wheelchair races, 
11:00 elite women race 
και 11:40 elite men + masses start 

► Ας προσέξετε - τις εικονιζόμενες κατά την παρουσίασή τους στη συνέντευξη Τύπου

Sifan Hassan = η Ολλανδή εξ Αιθιοπίας δις Ολυμπιονίκης πραγματοποιεί την πρεμιέρα της. Τόνισε: "Η συμμετοχή μου εχει πρώτο κίνητρο την περιέργεια..."

Brigid Kosgei = πρόβαλε "θέμα" με τους hamstrings αλλά βεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί. Συμπληρώνω: "είναι πολλά τα λεφτά, ακόμα και ως start money...".    

Yalemzerf Yehualaw: υπερασπίζεται τον τίτλο του 2022

Peres Jepchirchir = ζήτησε γρήγορη κούρσα και βροχή!!! 

► Ας προσέξετε τους εκλεκτούς κυρίους - 

Kenenisa Bekele (γεν: 13 Ιουνίου 1982) =  ο κορυφαίος και πληρέστερος δρομέας ever όλων των μεγάλων αποστάσεων. Επιδεικνύει ατελείωτη και την πλουσιότερη "μερίδα" στον τομέα honours στα bios όπως αυτά συντηρεί η World Athletics. Μόνο για όλα αυτά...

sir Mohamed Farah = tribute και adios!!! 

Geoffrey Kamworor = επιστρέφει ο "ομόσταυλος" του Eliud Kipchoge 

Kelvin Kiptum = επιθυμεί την επιβεβαίωση και την...άνοιξη της δικής του εποχής! 

► Ζωντανή μετάδοση από το Eurosport Hellas. Περιγράφει/σχολιάζει ο Παντελής Λουκίδης.