28/03/2023


Σημαντική είδηση προέκυψε κατά τη διεξαγωγή του 5ου Καποδιστριακού λαικού αγώνα δρόμου επί της περιμέτρου των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΦΕΠΑ, εκεί ανάμεσα στα Ιλίσια και την Καισαριανή. Ο Θάνος Δημόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) βεβαίωσε, μιλώντας μέσω τηλεφώνου στην εκπομπή «Αθλητικός τουρισμός» της ΕΡΑσπορ, ότι εξελίσσεται η μελέτη ανακατασκευής/αποκατάστασης  του εγκαταλειμμένου σταδίου, του ευρισκόμενου εντός της περιμέτρου. Αυτή (η μελέτη) αποτελεί μία από τις ενέργειες για την πραγματοποίηση της μετεγκατάστασης της ΣΕΦΑΑ από τη Δάφνη και την ένταξή της στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο κος Δημόπουλος τόνισε: «Η ΣΕΦΑΑ εντάσσεται στον ιστό της Πανεπιστημιούπολης. Γι΄αυτό απαιτούνται σύγχρονες αθλητικές υποδομές ώστε να διεξάγεται ανεμπόδιστα η διδασκαλία, η πρακτική, η έρευνα, κοκ. Εδώ ανάμεσα στις δύο εστίες υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις σε λειτουργία και σε εγκατάλειψη…Προχωράμε στην ανακαίνιση, την ανακατασκευή τους...». Αργότερα σε σχετική συζήτηση ο πρύτανης ανέφερε ότι συνέβη συνάντηση με τη Σοφία Σακοράφα, την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, με θέμα αυτή την ανακατασκευή και την δυνατότητα, όταν ολοκληρωθεί, στέγασης δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας. Το στάδιο, θυμίζω, λειτούργησε εντός του 1969 ως χώρος προπόνησης των αθλητών των αποστολών που μετείχαν στο 9o Ευρωπαικό πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς με αγωνιστικό venue το «Γεω Καραισκάκης».

Το κυρίως κτίριο της ΦΕΠΑ εξυπηρέτησε ανάγκες φιλοξενίας, δλδ έγινε «αθλητικό χωριό». Να, λοιπόν, μέσω ενός δρομικού γεγονότος κυκλοφόρησαν σπουδαία νέα για τον κλασσικό αθλητισμό και τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ.  Αγωνιστικά η Ιταλή Isabel Mattuzzi (γεν: 1995) κόσμησε με τη συμμετοχή της το γεγονός. Κατέκτησε τη νίκη στα 10Κ με 43:15. Η Isabel εντός του 2018 έτρεξε τα 3000μ St σε 9:34.02, την 35η επίδοση στη λίστα εκείνης της χρονιάς! Αναδείχθηκε δις πρωταθλήτρια Ιταλίας στο αγώνισμα και άπαξ στα 10000μ. Αποσύρθηκε νωρίς από την ενεργό δράση για να αφοσιωθεί στην αρχαιολογία! Εργάζεται αυτό τον καιρό στην ανασκαφή της Κραννώνας, εκεί ανάμεσα στα Φάρσαλο και τη Λάρισα, ενισχύοντας την ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επικράτησε εύκολα…Πίσω της εξελίχθηκε μονομαχία για την 2η θέση.

Η Σοφία Ταστσίδη (γεν: 2000) του ΓΣ Νεάπολης κατάφερε μετά το 7ο χλμ να προσπεράσει την Μαρία Τσιλιμιδού (γεν: 1978) του ΓΑΣΙΛ. Τελικές επιδόσεις, 46:58 έναντι 47:40. Δύο δυάδες ξεχώρισαν στον αγώνα των ανδρών. Ο Σπύρος Προδρομίδης (γεν: 2003) και ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος (γεν: 1986) αμφότεροι δρομείς του ΓΣ Αμαρουσίου, επέβαλαν το ρυθμό τους από την εκκίνηση. Ο πρεσβύτερος οδήγησε το νεώτερο…2ος – 1ος με κοινή επίδοση = 36:30. Ο Γιάννης Μήττας (γεν: 1993) άντεξε στη συνεχή πίεση του Γιώργου Παναγούλια (γεν: 1976) και συμπλήρωσε το βάθρο. Επιδόσεις, 39:51 έναντι 40:09. Τερμάτισαν 250 δρομείς = 184 άνδρες+66 γυναίκες.

Συνέβη παράλληλος αγώνας περιπατητών (4Κ). Ολοκλήρωσαν 98 = 45+53. Ανάμεσά τους «δάσκαλοι» του ΕΚΠΑ. Διέκρινα τον Βασίλη Κλεισούρα, το Νίκο Γελαδά, κ.α. Όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://ftt.gr/5os-kapodistriakos-agonas-dromoy-26-martioy-2023-live-results/Την τεχνική επιμέλεια ανέλαβαν οι καθηγητές της ΣΕΦΑΑ. Το γενικό πρόσταγμα είχε ο κοσμήτωρ Κώστας Καρτερολιώτης με άμεσους συνεργάτες τον Γιάννη Γκιόσο, τον Ηλία Ζαχαρόγιαννη και τον Γιώργο Παραδείση. Εξαιρετική αποδείχθηκε στην παρουσίαση η Θεώνη Κωστοπούλου. Φοιτητές και πρόσφατα αποφοιτήσαντες ανέλαβαν ρόλο εθελοντή.