16/01/2022


Κάργα = κάποιος/κάτι είναι γεμάτος/ο, στα όρια του κορεσμού ή σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Σαφώς υπάρχει ταυτότης όρων, εννοιών! Ο Γιάννης Βραβορίτης, ο πρόεδρος του ΣΔΥ «Μεγαλόνησος» και εμπνευστής του αγώνα, με την επιλογή της επωνυμίας τιμά τον εν ζωή πατέρα του. «Κάργας» εστί το χαιδευτικό του. Αποδίδει εδώ και δεκαετίες τον άνθρωπο: πληθωρικός σε χαρίσματα…Ναι, ο 3ος «ημι»+5Κ με την επωνυμία «Κάργας» επί του παραλιακού μετώπου του Ρεθύμνου παρουσίασε πληρότητα και κυρίως υψηλές ταχύτητες!!!

Αυτές επέβαλαν νεαροί αλλά και διαχρονικοί δρομείς… Ο 33χρονος Γιάννης Δαμανάκης του ΟΚΑ «Αρκάδι» αναδείχθηκε νικητής γενικής με 1ω14:48. Δέχθηκε πίεση ή βοήθεια αν θέλετε από τον Μάνο Σηφάκη (γεν: 1973) του ΣΔΥ "Μεγαλόνησος". Τερμάτισε 2ος με 55δ μειονέκτημα. Συμπλήρωσε το βάθρο ένας άλλος Μάνος, ο Συλλιγνάκης (γεν: 1982) του ΣΦΑΚΑ με επίδοση 1ω18:53. Η τριάδα των γυναικών – 1η Μαριέλα Τσίπα 1976 ΣΔΥ Ρεθύμνου 1ω31:47, 2η Ευαγγελία Βλαχάκη 1976 EFS «Ζογλοπίτης» 1ω37:41 και 3η Ρίτα Μουντάκη 1979 ΣΔΥ Χανίων 1ω41:57. Γρήγορα έτρεξαν και οι δρομείς των 5Κ.

Εντυπωσίασε η 17χρονη Αλεξάνδρα Βραβορίτη, η κορούλα του Γιάννη, των ΟΚΑ «Αρκάδι» και ΣΔΥΜ. Πρώτευσε με 21:15! Καταδίωξε, όσο το δυνατό, η Ειρήνη Αραμπατζή (2η με 21:38). Τρίτη κατέφθασε η Ιφιγένεια Περακάκη (γεν: 2007) επίσης του ΟΚΑ σε 23:01. Γνωστές είναι οι ικανότητες του Αντώνη Κωστάκη (γεν: 1978) της ομάδας "Για δέσιμο" και του Χρυσοβαλάντη Τσάβαλου (γεν: 1984) του ΣΔΥΜ. Ετρεξαν γρήγορα, βήμα το βήμα και τερμάτισαν 1ος – 2ος με την ίδια επίδοση = 16:33. Επέδειξαν μία συγκράτηση…Συνοδός τους στο βάθρο έγινε ο 18χρονος Γαβριήλ Συριανόγλου του ΟΚΑ «Αρκάδι» με 17:13.

Οι οργανωτές (ΣΔΥ «Μεγαλόνησος» και ΣΜΚ «Ικαρος») έλαβαν εγκώμια για την επιλογή των διαδρομών. Τονίστηκε από πολλούς ότι αυτή του «ημι» είναι ιδανική για ρεκόρ και σύντομα θα αποδειχθεί! Εκκίνησε από τον Αδελιανό Κάμπο, μπροστά από το «Greenways» επί της λεωφ Μάχης Κρήτης. Οι δρομείς κινήθηκαν παραλιακά και δυτικά. Εισήλθαν στο Ρέθυμνο μέσω της Σοφ Βενιζέλου και ανέστρεψαν στη «σκιά» της Φορτέτσας. Όλα τα έσοδα του δρομικού γεγονότος προσφέρθηκαν στην ομάδα ΔΙΑΣ της ΕΛΑΣ για την αγορά αναλώσιμων υλικών, όπως κράνη, κοκ. 

Οι οργανωτές ευχαριστούν Α. το Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» για την παρουσία του, Β. τον Μιχαήλ Ασλάνογλου, επίτιμο μέλος του ΣΔΥΜ και εκπρόσωπο του ΑΣ Στίβου Τυφλών, γιατί ταξίδεψε με τη σύζυγό του από την Αθήνα για να αγωνιστεί με συνοδό/οδηγό τον Ευάγγελο Σούφη, Γ. τον Μανώλη Στεφανουδάκη, παραολυμπιονίκη και πρωταθλητή κόσμου του Συλλόγου «Μεγαλόνησος» ΑμεΑ γιατί τερμάτισε τον «ημι», Δ. τον Στέλιο Κτιστάκη, πρωταθλητή Bodybuilding και πρόεδρο/προπονητή του «Ελλάνιος Δαίδαλος»  για τη συμμετοχή του παρέα με τον Μιχαήλ Φανουράκη και Ε. τη Γεωργία Στεφανουδάκη, το γλυκό κορίτσι για την προσφορά της στην όλη οργάνωση. Φωτογραφίες και αποτελέσματα εδώ: https://el-gr.facebook.com/groups/sdymegalonisos/?mibextid=HsNCOg