31/12/2022


Περισσότεροι από 300 δρομείς όλων των ηλικιών αποχαιρέτησαν το 2022 μετέχοντας στον καθιερωμένο ως τελευταίο αγώνα της χρονιάς, τον «Γύρο της Καδμείας» στη Θήβα. Οι οργανωτές, ο ΣΔΥΜ με τον Δημοτικό Οργανισμό, χάραξαν μία νέα διαδρομή αλλά πάντα κυκλική γύρω από τις Επτά αρχαίες Πύλες. Η απόσταση άγγιξε τα 5500μ…Η νέα χάραξη πρόσθεσε ένα δύσκολο κομμάτι με χώμα και στοιχεία trail… Το σημείο εκκίνησης/τερματισμού παρέμεινε στην κεντρική πλατεία της πόλης του Κάδμου και του Οιδίποδα.

Ξεχώρισαν νεαροί δρομείς και οι…καλαθοσφαιριστές του τοπικού Κάδμου. Πρώτευσαν δύο δρομείς της κατηγορίας Κ16, ο 15χρονος Κώστας Γκόρτζης (bib 45) του ΓΑΣ "Ηρακλής" ενός νέου συλλόγου της Θήβας και η 14χρονη Κορίνα Πορικού του ΑΣ "Ηλιος" Σπάτων, μία από τις ταχύτερες της ηλικίας και πολλά υποσχόμενη δρομέας. Εχει δημιουργήσει παράδοση επιτυχιών εκεί στη Θήβα. Σήμερα έφτασε στο τέρμα ως 2η της overall!

To χρονόμετρο του πατρός έδειξε τελική επίδοση 23:50 και 4:10 κατά μέσο όρο ανά χλμ. Συμπλήρωσαν τα βάθρα - 2ος Μάριος Πορικός 1982 ΑΣ "Ηλιος" 23:57, 3ος Ηλίας Τόλιας 2006 ΓΑΣ "Ηρακλής" και 2η Στεφανία Μπενάκη 2002 ΓΣ "Πίνδαρος", 3η Κατερίνα Κλεφτογιάννη 2005 ΓΣ "Πίνδαρος". Το δρομικό γεγονός είχε εορταστικό και μη ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Δεν υπήρξε χρονομέτρηση! Παραθέτω δύο επιδόσεις ενδεικτικά ώστε να υπάρξει έποψη για την...κίνηση των δρομέων.

Απλά κράτησαν οι οργανωτές όσο το δυνατό την κατάταξη με έμφαση στους πρωτεύσαντες. Η ομάδα του Κάδμου «έκλεισε» το 2022 πρωτοπόρος, αήττητος και ισόβαθμος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ μαζί με τον Κένταυρο Λιβαδειάς. Φιλοδοξεί επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες.  Διοικητικοί, προπονητές και αθλητές όλων των τμημάτων έδωσαν το  δρομικό «παρόν»…Προηγήθηκε ο «μικρός» αγώνας των 1000μ για παιδιά με εκκίνηση από το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόας.