19/12/2022

   
Γιορτινή ατμόσφαιρα με ευκαιρία το δρομικό γεγονός 2oς Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου στήθηκε στις οδούς του Χαλανδρίου με την επιμέλεια του δήμου. Εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν για την επίδοση, τη διάκριση,  την παρέα αλλά και τη χαρά της γιορτής στο στολισμένο προάστειο…Συνέβη έντονος ανταγωνισμός μέσα στη νύχτα! Ξεχώρισαν αμέσως μετά την εκκίνηση τέσσερις ικανοί αθλητές: ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος (γεν: 1986), ο Σπύρος – Παύλος Προδρομίδης (γεν: 2003) του ΓΣ Αμαρουσίου αμφότεροι, ο ελθών από βόρεια Γιώργος Μανδράκος (γεν: 1999) του ΠΑΣ «Ρήσσος» Κομοτηνής και ο Ηλίας Σαγκριώτης (γεν: 1983) του τοπικού ΓΣ. Επέβαλαν γρήγορο ρυθμό και διεκδίκησαν τη νίκη επί μιάς όμορφης διαδρομής με ποικιλία τερραίν (άσφαλτος, «παβέ», χώμα, γεφυράκι και σκαλάκια!!!) συνολικού μήκους 5400μ.

Εν αρχή τόλμησε προβάδισμα ο Γιώργος. Ελαβε πλεονέκτημα 7δ στα 1400μ. Ο Χριστόφορος με τον Σπύρο, οι δύο συν – τρέχτες κατάφεραν την ανατροπή και τερμάτισαν ως 1ος και 2ος με τελική επίδοση 18:41. Επιτέθηκαν εντός του πάρκου της Ρεματιάς και ενώ απέμεναν λιγότερα από 2000μ ως το τέρμα. Ακολούθησε 3ος ο Γιώργος με +19δ ως μειονέκτημα. Ο Ηλίας καταδίωξε χωρίς αποτέλεσμα (4ος σε 19:16). Σε γιορτινό, χαλαρό τρέξιμο επιδόθηκε ο 5ος, ο Νίκος Σκούταρης (19:53). Χωρίς…εντάσεις κινήθηκαν οι γυναίκες. Η τριάδα – 1η Tatiana Sveshnikova 1984 21:55, 2η Λιάνα Χασιώτη 1986 «Χαλάνδρι Τρίαθλον» 23:16 και 3η Μαρίνα Κωνσταντίνου ΑΣΑγΠα 23:57. Τερμάτισαν συνολικά 629 δρομείς = 418 άνδρες+211 γυναίκες.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 20:30 από τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο. «Ο σημερινός αγώνας είναι μια ευκαιρία να τρέξουμε, να ανταμώσουμε, να συνομιλήσουμε, να χαρούμε την πλατεία, στους γιορτινούς δρόμους της πόλης, αλλά και τη Ρεματιά μας» τόνισε πριν από την αντίστροφη μέτρηση. Το κοινό σημείο εκκίνησης/τερματισμού ορίστηκε επί της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. Οι δρομείς διάνυσαν δύο «κύκλους»: ένα μικρό 1400μ και ένα μεγάλο 4Κ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανέδειξε η διαδρομή εντός του πάρκου της Ρεματιάς όπου εκεί τρέξαμε σε χώμα, σε «παβέ» από κροκάλες, διαβήκαμε το γεφυράκι και ανεβήκαμε τα σκαλάκια. Γενικά συνέβη ένας όμορφος, γιορτινός αγώνας και κυρίως ανοικτός σε όλους, δλδ με δωρεάν συμμετοχή!

Ενήλικες και παιδιά, κάποιοι ντυμένοι με στολές Άι Βασίλη, πολλοί με κόκκινα – άσπρα σκουφάκια πλημμύρισαν τις οδούς και τη Ρεματιά μετέχοντας στην αγωνιστική διαδρομή αλλά και σε αυτή των 2300μ βάδην. Στελέχη, εργαζόμενοι του δήμου, άνδρες της ΕΛΑΣ και εθελοντές συνέβαλαν το μέγιστο στην ομαλή, ασφαλή εξέλιξη της πετυχημένης διοργάνωσης.  Πλαισίωσαν και προσδιόρισαν το ρυθμό με τις μουσικές τους η Φιλαρμονική του δήμου, οι μαθητές του εργαστηρίου «Μουσικό Κουτί» με τις κιθάρες τους και ο dj «Asterix». Το Σώμα Ελλήνων Οδηγών  ετοίμασε και πρόσφερε σε όλους, δρομείς, συνοδούς, θεατές και επισκέπτες ζεστό κρασί και γλυκίσματα. Αυτά διέθεσαν η κάβα «Solera» και το ζαχαροπλαστείο «Γκέκας». Υποστήριξαν ο ΕΕΣ με διασώστες, ο Σύλλογος Ραδιοασυρματιστών Ελλάδος, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του δήμου και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τούφας.  Ολα τα αποτελέσματα εδώ: https://evest.gr/entries/index.php/results-chalandri-night-2022?start=0