29/11/2022

Η Jess Warner - Judd (προπονητής Mick Judd/σύλλογος Blackburn) και ο Emile Cairess (Renato Canova/Leeds) κατέκτησαν τις νίκες των seniors στον αγώνα ανωμάλου δρόμου του Λίβερπουλ της σειράς British Athletics Cross Challenge που φιλοξενήθηκε σε ένα από τα πάρκα της πόλης, το Sefton. Το δρομικό γεγονός ορίστηκε ως κριτήριο, δλδ ως trials για τη συγκρότηση της ομάδας της GB&NI για το ΕΠΑ του cross country στο πάρκο La Mandria του Τορίνο (11η Δεκ). Οι δύο δρομείς επικράτησαν των συν – τρεχτών και της λάσπης…H Jess επανέλαβε την επιτυχία του 2021…Κάλυψε τα 8100μ σε 27:17. Ελαφρά ηπιότερες ήταν οι συνθήκες. Διαχειρίστηκε μια χαρά τη «μάχη» με την Megan Keith (2η σε 27:22), την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 στο Δουβλίνο και την Αbbie Donnelly (3η σε 27:24). Η Meg οδήγησε έως και το 5ο χλμ. Εκεί η Warner-Judd επιτέθηκε…Κατάφερε να αντέξει την καταδίωξη και να κόψει την κορδέλα!

«Ενοιωθα ολίγο…τρόμο πριν εισέλθω στον αγώνα» τόνισε η νικήτρια και πρόσθεσε: «είμαι πραγματικά ευχαριστημένη με την εξέλιξη. Η Μέγκ και η Άμπι έτρεξαν δυνατά, καθόρισαν τον ανταγωνισμό…Ισως η Μέγκ με έσωσε όταν τόλμησε να οδηγήσει. Εκεί σχεδίαζα να κάνω μια κίνηση…Απλά συγκρατήθηκα.  Ένοιωσα πολύ άνετα στη συνέχεια και όπως φάνηκε επιτέθηκα σε καταλληλότερο χρόνο…». Την εξάδα συμπλήρωσαν και έλαβαν πρόκριση  - 4η Amy - Eloise Markovc (Rob Denmark/ Wakefield Harriers) 27:26,  5η Jess Gibbon (Reading AC) 27:33 και 6η Grace Carson (Bill Foster/Mid Ulster AC) 27:43.

Ο Emile δυσκολεύτηκε ολίγον στα 9800μ. Μια ευρεία «παρέα» δρομέων έδειξε από την εκκίνηση ότι ο ανταγωνισμός θα εξελισσόταν σκληρός…Εντός «παρέας» βρέθηκαν επίσης ο Marc Scott (Jerry Schumacher/ Richmond AC), o Mahamed Mahamed (Idris Hamud/ Southampton AC), o Hugo Milner (Derby AC), κα. Ο Cairess ξέφυγε μετά το 7ο χλμ. Λασπωμένος πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 29:19. Ακολούθησε 2ος ο Hugo Milner με μειονέκτημα 11δ. Τρίτος κατέφθασε ο Marc Scott σε 29:33. Συμπλήρωσαν την εξάδα – 4ος Jack Row Aldershot AC 29:36, 5ος Mahamed Mahamed 29:45 και 6ος Ben Connor Derby AC 29:54. Ο νικητής δήλωσε: «Εγκαταστάθηκα στην ομάδα εν αρχή αλλά στην εξέλιξη θέλησα να επιταχύνω γιατί πίστευα ότι αυτό θα μείωνε τους αντιζήλους… Προσπάθησα ξανά και ξανά ώσπου να ανοίξω το μικρό gap.  Σκέφτηκα να συνεχίσω την πίεση αν και το τέρμα φαινόταν μακρυά! Τρέξαμε σε μια καλή αλλά σκληρή, λασπωμένη διαδρομή. Είμαι χαρούμενος για την πρόκριση…Ελπίζω σε καλύτερη πορεία στο Τορίνο. Η ομάδα μας φαίνεται ισχυρή…». Τερμάτισαν 359 γυναίκες και 642 άνδρες.