21/11/2022


Για γέλια ή για κλάματα; Ας επιλέξουν ένα από τα δύο οι μετασχόντες και οι παρόντες κατά τη διεξαγωγή του δρομικού γεγονότος «Γύρος Αιγάλεω 2022» με οργανώτρια τη δημοτική αρχή. Ευτυχώς γιατί μέσα στο…χάος με τη φροντίδα της ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΜΕΑ και ολίγων εθελοντών συνέβη αγώνας, δλδ ρυθμίστηκε η κυκλοφορία και λειτούργησαν όπως – όπως σταθμοί τροφοδοσίας ώστε να γίνει δυνατή η διέλευση των δρομέων από τις διάφορες οδούς της διαδρομής. Συνεχίζω με τα κλάματα…Η κα Αννα Μαροπούλου πόσταρε αυτό στη σελίδα Fb Aιγάλεω Ενεργοί Πολίτες: «Απ' οτι έμαθα δεν πήραν όλα τα παιδάκια μετάλλιο, και έκλαιγαν...Κρίμα. Μην δίνεις καλύτερα τίποτα, άμα είναι να διαχωρίζεις…». Ακολούθησε ο κος Σάκης Παγώνης με αυτό (τα γέλια): «Είστε για τα πανηγύρια.... Εκτός του ότι τα μετάλλια δεν έφτασαν για όλους κάποιοι που δεν είχαμε κάνει εγγραφή μέχρι την Πέμπτη μόλις πήραμε το μετάλλιο μας το άρπαξε η άλλη με την βία από τα χέρια μας... Ο δε δήμαρχος σφύριξε κλέφτικα...Να χαίρεστε την διοργάνωση σας... Ντροπιάζετε το Αιγάλεω!!!!!».

Ναι, τα αναμνηστικά μετάλλια δεν επαρκούσαν… Υπολογίζονται περισσότεροι από 150 δρομείς, παιδιά και ενήλικες, οι μη παραλαβόντες! Παραγγέλθηκαν 800 μετάλλια με την απόφαση αρ. 1899/8 – 11 -2022 της αντιδημάρχου Οικονομικών στην επιχείρηση του κου Γορανίτη με έδρα τον Πειραιά. Ολοι οι τερματίσαντες δεν ξεπέρασαν τους 700!!! Ο ίδιος επιχειρηματίας με το σύστημα χρονομέτρησης «μέτρησε» 452 δρομείς στο τέρμα του αγώνα των 7500μ. Αυτοί αναλύονται σε 333 άνδρες+119 γυναίκες. Η δημοσιευμένη στο Fb του δήμου Αιγάλεω πανοραμική φωτό της εκκίνησης  των παιδιών «μετρά» γύρω από 250! Ο Γιάννης Γκίκας, ο δήμαρχος, παρέδιδε ο ίδιος τα μετάλλια στους δρομείς…Πολύ γρήγορα στο σημείο παράδοσης δημιουργήθηκε traffic. Δύο – τρεις κυλιόμενες δεκάδες ιδρωμένοι δρομείς ανέμεναν καρτερικά να παραλάβουν!!! Η τροφοδοσία στο τέρμα ήταν φτωχή έως ελλιπής…Επί της διαδρομής όποιος δρομέας έπιανε φιάλη ύδατος ένοιωθε τυχερός (= ολίγοι εθελοντές, ολίγες φιάλες…). Χαρακτηριστικές είναι οι δύο φωτό για το traffic και το κυνήγι για μία φιάλη…

Ως οι τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης γυναικών στην ιστοσελίδα και στο Fb του δήμου εμφαίνονται οι κυρίες 1η Καραγιάννη Ρίτα, 2η Δασκαλάκη Αθηνά και 3η Παππά Μαρία. Ο επιχειρηματίας (σημ: μαζί με όλα τα άλλα και υπεύθυνος χρονομέτρησης…) δημοσίευσε ανεπίσημα αποτελέσματα. Εμφαίνονται στις έξι πρώτες θέσεις οι εξής – 1η (18η overall) Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου 30:40, 2η (36η) ;;;; Γρίβα 32:05, 3η (56η) Αθηνά Δασκαλάκη 33:20, 4η (59η) Μαρία Παππά 33:33, 5η (62η) Σταυρούλα Μάνθου 33:38 και 6η (68η) Ιωάννα Μαρίτσα 34:21. Ποια κατάταξη είναι η σωστή; Αν θυμάμαι καλά κατά τον τερματισμό ανακοινώθηκαν οι τρεις, όπως δημοσίευσε ο δήμος… Οι τρεις πρώτοι άνδρες – 1ος Τάκης Μενέγης 1993 26:30, 2ος Φώτης Ρηγόπουλος 1973 ΑΣΕΔΑΣ 27:18 και 3ος Ανδρέας Νίνης 1977 ΑΣΑγΠα 27:27. Ακολουθεί η εισαγωγή της όλης  δημοσίευσης του δήμου όπου αναδεικνύονται και άλλες ανακολουθίες σημειωμένες με bold.

Ιδού αυτή: «Ο αγώνας δρόμου Γύρος Αιγάλεω 2022 που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, πέρασε στην ιστορία αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Περισσότεροι από 1000 δρομείς κάθε ηλικίας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, συμμετείχαν στη γιορτή του αθλητισμού τρέχοντας στις γειτονιές της αγαπημένης μας πόλης…Ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας έδωσε την εκκίνηση…«Ο Γύρος Αιγάλεω αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους. To γεγονός μας γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση και βεβαίως αποδεικνύει τη μεγάλη επιτυχία του. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει όλα τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια» τόνισε…Σημ: ο επιχειρηματίας με την αναφερόμενη παραπάνω απόφαση δικαιούται αμοιβή 3862.60 ευρώ!