06/10/2022

 
Θεαματικό τερματισμό των…αντιζήλων της νίκης επεφύλαξε ο 7ος αγώνας δρόμου με την επωνυμία: «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων», ο έχων χαρακτήρα μνήμης και επετείου ένεκα της συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Ο Κώστας Ντίνου (γεν: 1983) από την ΤΚ Μυρτέα Αιτ. πραγματοποίησε την ανατροπή στην τελική ευθεία επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης στο κέντρο της Νέας Ιωνίας. Προσπέρασε τον Κλεάνθη Γκουντελιά (γεν: 1977), προπορευόμενο σχεδόν καθ΄όλη τη διαδρομή και αναδείχθηκε νικητής! Επιδόσεις 37:16 έναντι 37:17. Ακολούθησε 3ος ο Λάζαρος Σαντοριναίος (γεν: 1971) του ΑΠΣ «Απόλλων» σε 38:02.

Η Μαρία Παππά (γεν: 1974) δρομέας του συν – οργανωτή ΑΓΣ «Ανατολή» και μέλος του δς πρώτευσε στις γυναίκες σε 43:18 και με ικανή διαφορά (+01:07) από τη 2η, την Πόπη Γαντζούδη (γεν: 1983) του ΓΑΣΙΛ. Συμπλήρωσε το βάθρο η Γεωργία Αναστασοπούλου (γεν: 1986) σε 46:43. Όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://ftt.gr/prosfiges22/ Η διαδρομή ένωσε τη Νέα Ιωνία με την Νέα Φιλαδέλφεια, τις δύο προσφυγουπόλεις. Το σημείο εκκίνησης/τερματισμού ορίστηκε επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης πλησίον του σταθμού της ΝΙ.

Οι δρομείς κινήθηκαν προς Ανατόλια και Καλογρέζα. Με αριστερή στροφή  μέσω της Κασταμονής εισήλθαν στην Ηρακλείου, ακολούθως δεξιά στην Ελ Βενιζέλου και από εκεί κατευθύνθηκαν επί της λεωφ Δεκελείας. Διέτρεξαν οδούς της ΝΦ έως και την Νέα Χαλκηδόνα. Εκεί ανέστρεψαν και επανήλθαν προς τη ΝΙ ανερχόμενοι επί της Μαραθώνος και περνώντας από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Εφτασαν στο τέρμα τρέχοντας μέσα στη γειτονιά «Πευκάκια». Τερμάτισαν συνολικά 267 δρομείς = 226 άνδρες+41 γυναίκες. Αγωνίστηκαν ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ (261ος σε 1ω20:11), ο Νίκος Τσατσακλάς και η Τaietti Guendalina δρ Πανεπιστημίου Λίβερπουλ, δρομείς με προβλήματα όρασης («οδηγοί» Αντ Νικολαίδης, Παν Τσατσακλάς), ο Θεόδωρος Μανωλεδάκης πυγμάχος της ΑΕΚ παλαιότερα (149ος σε 58:15), κ.α.

Συνέβη και παιδικός αγώνας 1000μ. Νίκησαν: Ηλίας Κωνσταντέλος της Runzone με 3:13.3 και  Χρύσα Εσμερλή του ΓΣ «Ικαρος» με 3:17.0. Η Δέσποινα Θωμαίδου δήμαρχος ΝΙ ανέλαβε αφέτης του «μεγάλου» αγώνα. Η Γωγώ Μπίμη, πρόεδρος του ΟΠΑΝ, πάτησε τη σκανδάλη στον αγώνα των 1000μ. Ολες τις προηγούμενες ημέρες με τους άξιους συνεργάτες της φρόντισε ώστε η όλη οργάνωση με το χαμηλότερο δυνατό κόστος (σημ: ολίγον επάνω από τις 3500 ευρώ όπως εμφαίνεται στη διαύγεια) να έχει πληρότητα παντού και να υπηρετήσει δωρεάν τους δρομείς. Ολοι οι μετασχόντες στα 10Κ έλαβαν τεχνικό t-shirt με ειδικό επετειακό τύπωμα και όμορφα φιλοτεχνημένο αναμνηστικό μετάλλιο. Δύο γιατροί (κ.κ. Καραγιαννίδης, Ζαχαρίας) ήταν σε ετοιμότητα.

Υποστήριξε αυτούς ο κος Παγκράτης νοσηλευτής του ΓΝ «Αγία Όλγα» με το ασθενοφόρο. Στήθηκαν δύο σταθμοί τροφοδοσίας σε επίκαιρα σημεία (3500μ και 7Κ). Πολύτιμη συνδρομή προσέφεραν το τμήμα Τροχαίας ΝΙ, οι Δημοτικές Αστυνομίες, στελέχη φορέων/συλλόγων και οι +130 εθελοντές. Μπάντα μαθητών του 3ου ΓΕΛ ΝΙ υποδεχόταν υπό τον ήχο των τυμπάνων τους δρομείς στον τερματισμό. Παραβρέθηκαν επίσης η Φωτεινή Δαλιάνη Περ Σύμβουλος ΒΤ,  ο Αντώνης Καρβουνιάρης και η Αγγελική Σακαλόγλου αντιδήμαρχοι, ο Γιάννης Λαζαρίδης και ο Ευθύμιος Παπαμαργαρίτης δημοτικοί σύμβουλοι, η Ελένη Γρίβα πρόεδρος ΚΕΒΡΕΦΟ, ο Λουκάς Χριστοδούλου πρόεδρος ΚΕΜΙΠΟ και Ένωσης Σπάρτης. Ο Δημήτρης Ζέτος, υπεύθυνος τμήματος Αθλητισμού δήμου ΝΦ/ΝΧ ήταν ο μόνος εκπρόσωπος του συν – οργανωτή δήμου! Την κύρια ευθύνη της εφετινής διοργάνωσης ανέλαβε ο «οικοδεσπότης» δήμος Νέας Ιωνίας. Οι άλλοι συν – οργανωτές: ΟΠΑΝΝΙ, δ/νση ΚΠ και Αθλητισμού δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος, ΚΕΜΙΠΟ και ΑΓΣ «Ανατολή».