27/08/2022


Ένα παιδί, ο Παύλος Βέργος γεννημένος το 2008 και ένας διαχρονικός δρομέας, ο…γαμπρός εκ Γαλλίας ο Arnaud Alaterre γεννημένος το 1973 από τη Νιμ αναδείχθηκαν πρόσωπα του Α΄Φλυγόνειου δρόμου εκεί ψηλά στο Κυριάκι επί του πανέμορφου Ελικώνα, τις Αλπεις της Βοιωτίας. Ο Παύλος, δρομέας του ΑΨΛ «Μεδεών», παρά το μικρό της ηλικίας και την περιορισμένη εμπειρία του διεκδίκησε τη νίκη στον αγώνα των 5Κ, καταδίωξε το ρυθμό και απείλησε τον τελικό νικητή, τον Φώτη Ρηγόπουλο (γεν: 1973) του ΑΣΕΔΑΣ. Τους χώρισαν μόλις 15δ! Επιδόσεις: 1ος Ρηγόπουλος 18:36 και 2ος Βέργος 18:51.

Συμπλήρωσε το βάθρο ο Βαγγέλης Τσαλαφούτας (γεν: 1991) των AR σε 20:25. Ολίγον μετά τις απονομές ο Ρηγόπουλος έπλεξε το εγκώμιο της οργάνωσης και της διαδρομής! Ο Arnaud δρομέας του AATAC εμπλούτισε τις οικογενειακές διακοπές στα Ασπρα Σπίτια, την πατρίδα της συζύγου, με τη συμμετοχή του στον αγώνα των 10Κ. Από αναφορά…συμπέθερου έμαθε περί του δρομικού γεγονότος και προσήλθε! Υπερίσχυσε στη μονομαχία με τον Γιώργο Μανιώτη (γεν: 1978) του ΑΚΟ Λεβαδείας και τερμάτισε νικητής. Επιδόσεις: 39:14 έναντι 39:36. Τρίτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος σε 42:24. Παραδειγμάτισαν ως έπρεπε δύο πτυχιούχες ΦΑ. Η Αλίκη Φουντά, προπονήτρια του ΑΨΛ «Μεδεών», συνόδευσε και καθοδήγησε τεχνικά αθλητές της…

Όταν ήλθε η ώρα τόλμησε τη συμμετοχή της στα 10Κ. Αναδείχθηκε νικήτρια με 50:11. Ακολούθησαν 2η Δήμητρα Καλτσή (γεν: 1986) σε 50:28 και 3η Εμμέλεια Μαρδάκη (γεν: 1981) σε 56:31. Η Ζαχαρούλα Λέντα, στέλεχος του γραφείου ΦΑ της δ/νσης Β’θμιας εκ/σης Βοιωτίας, αξιοποίησε την ευκαιρία και βρέθηκε στο βάθρο των 5Κ (3η σε 32:01). Σεμνά δήλωσε: «Δεν επιδίωξα το βάθρο…Τρέχω για την ευχαρίστησή μου. Είμαι νεοεισελθούσα στη δρομική κοινότητα…». Νίκησε η Βίκυ Ναούμ από τον Ορχομενό και μέλος των AR με 27:07. Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Τόλια του ΑΚΟΛ σε 29:08. Τερμάτισαν συνολικά 124 δρομείς = 88 άνδρες + 46 γυναίκες. Αναλυτικά – 5Κ: 30 = 24+6 και 10Κ: 94 = 64+30. Οι τριάδες των 1000μ παιδιών - 1ος ο αθλητής του Μεδεώνα Χαράλαμπος Γκελεστάθης ΑΨΛ "Μεδεών", 2ος Μαξιμιλιανός Καζάκης, 3ος Λουκάς Κράλλης Λουκάς και 1η Δήμητρα  Αργυρίου ΑΚΟ Λιβαδειάς, 2η Αθανασία Παπαγεωργίου, 3η Παναγιώτα Δημητρίου. 

Πλήρη ικανοποίηση προσφέρουν οι αριθμοί με κριτήριο την εποχή (πανδημία, ενεργειακή κρίση, περίοδος διακοπών, κοκ). Συμπληρώνουν την εικόνα της επιτυχίας του δρομικού γεγονότος… Όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://results.chronolog.gr/resultsv3.aspx?ev=8d24b8ef526004112558b5212bdc9177&c=1&pp=0090Το Κυριάκι, η γραφική ορεινή κωμόπολη (υψόμετρο 760), αποδείχθηκε ιδανικό «θέατρο» για αγώνες δημοσίου δρόμου. Ο οικιστικός ιστός εκ κατασκευής προσφέρει τα…θεατρικά στοιχεία ώστε ότι δημόσια εκτίθεται να τυγχάνει άμεσης…επικοινωνίας από όλους, Η ορθογώνια κεντρική πλατεία φιλοξένησε τις βασικές διαδικασίες, δλδ γραμματεία, εκκίνηση/τερματισμό και απονομές. Συνέβη υπερ – συγκέντρωση θεατών ορθίων και καθήμενων στα καφέ και τα resto γύρω – γύρω από αυτή. Η διαδρομή χαραγμένη επί των στενών οδών προσέφερε σε όλους άποψη των τριών αγώνων…Απαρατήρητος δεν πέρασε κανένας δρομέας!!! Οι ντόπιοι χειροκρότησαν αδιάκριτα άπαντες…

► Αμεσα και αποτελεσματικά αντιμετώπισαν όλοι οι «καθ΄ύλην» ένα λιποθυμικό επεισόδιο 63χρονου δρομέα εντός αγώνα. Διαπιστώθηκε ανακοπή...Ανέλαβαν οι εκπαιδευμένοι διασώστες της ΕΕΕΔ Λιβαδιάς. Επανήλθε ύστερα από δύο απινιδώσεις και συνεχές ΚΑΡΠΑ! Είχε επικοινωνία...Μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για σταθεροποίηση στο ΓΝ Λιβαδιάς και μετά σε εφημερεύον της Αθήνας. Η τρομαγμένη συζυγός του δήλωσε ότι εξήλθε από την καραντίνα ένεκα covid - 19 μόλις επτά ημέρες πριν, και γι΄αυτό αποτελεί λάθος η συμμετοχή του.

► Παραβρέθηκαν ο Γιάννης Αποστόλου, ο Μιχαήλ Σαγιάννης, ο Θανάσης Καλογριάς αντιδήμαρχοι Λεβαδέων, ο Γιάννης Λαζάρου πρόεδρος ΤΚ Κυριακίου, ο Κώστας Τσάνας σπουδαίος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος και σήμερα τεχνικός δ/ντης της ΕΠΟ, κ.α. Την οργάνωση έφεραν σε πέρας ο ΠΣ Κυριακίου "Πολιτιστική Δράση" σε συνεργασία με τον ΑΚΟ Λιβαδειάς και με την υποστήριξη της ΕΕΕΔ Λιβαδειάς έχοντας την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων, της Τοπικής Κοινότητας και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Το γενικό κουμάντο ανέλαβαν οι δύο πρόεδροι, ο Χαράλαμπος Καραλής του ΠΣ και ο Χρήστος Πολατσίδης του ΑΚΟΛ.