14/08/2022


Ενας από τους 37 επιζήσαντες του SVP100 είναι ο Κώστας Φλέβας, δλδ ένας από τους ηρωικώς τερματίσαντες του δημοφιλούς αγώνα υπερ – απόστασης Stour Valley Path 100K με εκκίνηση από το Newmarket του Suffolk, ανατολικά του Cambridge και τερματισμό στο Cattawade του Essex, βόρεια του Colchester. Ξεκίνησαν 87 δρομείς…Αποχώρησαν οι 50!!! Βέβαια ένας ικανός αριθμός δρομέων ακύρωσε τη συμμετοχή ώρες ή και λεπτά πριν από την εκκίνηση (07:00 του Σαββάτου). Ο Nick Power πόσταρε στο fb των οργανωτών το εξής σχετικό: «Έχοντας λάβει ιατρικές συμβουλές αποφάσισα να μη μετέχω, καθώς προσωπικά πιστεύω ότι η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Σημειώνω ότι πολλά μικρότερα γεγονότα σε εθνικό επίπεδο έχουν ακυρωθεί. Προς όσους μετέχουν επαναλαμβάνω την καλή συμβουλή της οργανωτικής ομάδας: μείνετε ασφαλείς…».

Οι οργανωτές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας και προώθησαν τις ανάλογες οδηγίες… Αυτά τα μέτρα ενεργοποιήθηκαν πολλάκις! Η Elisabeth Sennitt Clough, συνοδός, βεβαίωσε μία από τις πολλές περιπτώσεις ποστάροντας αυτό: «Ευχαριστώ όλους και ειδικά τον οδηγό του μίνι bus. Προχωρήσαμε μαζί σε αναζήτηση που κατέληξε σε διάσωση του συζύγου μου! Προφανώς έτρεξε πολύ γρήγορα από το CP2 έως το CP3 και εκτέθηκε…Ευτυχώς υπήρχε ετοιμότητα…». Εκπρόσωπος των οργανωτών μετά τον αγώνα δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους όσους στάθηκαν στη γραμμή εκκίνησης κατά το χθεσινό καύσωνα! Άκουσα πολλούς από εσάς ότι ήταν η πιο δύσκολη ημέρα όλων των εποχών. Επομένως κατανοώ ότι πολλοί δρομείς δεν είχατε τον αγώνα που επιθυμούσατε... Σίγουρα περάσατε μια αξέχαστη ημέρα εκτιμώντας τις δυσκολίες της! Απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν…».

Νικητές αναδείχθηκαν ο Daniel Kyne σε 10ω20:44 και η Mary Scott (bib 88) σε 13ω54:55. Ο Κώστας Φλέβας τερμάτισε 24ος σε 14ω48:58. Εδωσε σύντομα τις δικές του εντυπώσεις. Ιδού αυτές: «Το Stour Valley Path είναι ένα μονοπάτι μήκους 100 χιλιομέτρων (62 μίλια) στην Αγγλία, πασίγνωστο και καλά σηματοδοτημένο για καθημερινούς περιπατητές. Ως αγώνας ανήκει στους δημοφιλέστερους Ultra, point - to - point στην ανατολική Αγγλία. Θεωρείται αξιοθέατο για την ομορφιά του τοπίου σε όλη τη διαδρομή. Tις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο καιρός στην Αγγλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο γενικά, έχει χτυπήσει κόκκινο με πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες των 35 έως 38β. Οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν επικινδυνότητα, συμβουλεύουν τους πολίτες για περιορισμό κίνησης, κοκ. Εχθές, διαρκούντος του αγώνα, οι θερμοκρασίες ήταν οι υψηλότερες!!! Οι οργανωτές επέδειξαν ετοιμότητα…Τήρησαν αυστηρά το πρωτόκολλο όσο αφορά τον cut – off – time σε κάθε check point για όλους τους δρομείς…Από τους 87 της εκκίνησης, οι 50 αποχώρησαν ένεκα της ζέστης και της θερμικής εξάντλησης. Αρκετοί δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις ώρες αποκοπής…».