26/11/2023


Ο Carl Lewis (γεν: 1 Ιουλίου 1961), o εννιάκις Ολυμπιονίκης των σπριντ και του μήκους, εμφανίστηκε στην ώρα του στο Sefton Park, εκεί στο Liverpool επί της ανατολικής όχθης του ποταμού Mersey, δλδ πριν από την έναρξη του Cross Challenge. Ντύθηκε στα «κόκκινα». Φόρεσε το τζόκευ και το αντιανεμικό του Houston University, του εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης του…Το λογότυπο «HU» επί του στήθους συνοδευόταν από το ενδεικτικό «track & field». Ο τεράστιος αθλητής της δεκαετίας ’80 με αυτή την ένδυση προσέφερε την…ελάχιστη βοήθεια σε όσους αναγνώρισαν αυτόν ή προσπάθησαν! Συνόδευε την κα Kyle Gibson, την κόουτς των αποστάσεων του Πανεπιστημίου (σημ: ο «King Carl» έχει αναλάβει ως head coach). Τι ζητά εδώ; Αναρωτήθηκαν πολλοί…O ίδιος ολίγον αργότερα τόνισε: «Ο τομέας του cross μοιάζει αταίριαστος με τα σπριντ. Ως νέος σκεπτόμουν ότι δεν τρέχω περισσότερο από όσο μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου. Αυτά, οι αποστάσεις δεν είναι για μένα, έλεγα… Ποτέ δεν έδειξα ότι δεν σέβομαι. Σέβομαι τις αποστάσεις γιατί απαιτούν σκληρή δουλειά και αφοσίωση! Μου αρέσουν αυτά τα δύο στοιχεία. Κατά συνέπεια παρακολουθώ με τον τρόπο μου…». Γρήγορα αποκαλύφθηκε το…μυστικό της παρουσίας του = scouting!!! Εστίασαν μαζί με τη συνάδελφο σε δύο νεαρούς Βρετανούς δρομείς. Προσφέρουν πλήρη υποτροφία με την ένταξη αυτών στην ομάδα t&f του HU. Ηδη έχουν «κλείσει» άλλους δύο Brits. Ολοι ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2024 σπουδές και δρομική θητεία στο Houston. Ο Carl επιθυμεί να ενισχύσει την ομάδα ώστε να παρακολουθεί τον σκληρό ανταγωνισμό της NCAA. Προφανώς διαπιστώνει ότι οι Longhorns, η ομάδα του έτερου Πανεπιστημίου του Texas με έδρα στο Austin, έχει…ξεφύγει! Είχε εντός του αγώνα την ευκαιρία να χαλαρώσει και να ξεχάσει επί ολίγον τις διαπραγματεύσεις. Απόλαυσε την αναγνωρισιμότητά του και τόλμησε ελεύθερες συζητήσεις με θεατές...Πολλοί χαρακτήρισαν «ευχάριστη έκπληξη» την παρουσία του! Αργότερα κλήθηκε να απονείμει έπαθλα στους νικητές.

♦ Ναι, οι νικητές και όχι μόνο, του Challenge εργάστηκαν σκληρά! Η Megan Keith, η δρομέας των Inverness Harriers κατά το πρόσφατο Cardiff Cross Challenge με τη νίκη της έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Εχθές  η πρωταθλήτρια των 5000μ του ΕΠΑ Κ23 αναζήτησε ένα τεστ. Καθόρισε τον ρυθμό στον αγώνα των 8100μ προσπαθώντας να διαπιστώσει τις αντοχές της στο μοναχικό τρέξιμο και να παραλάβει αντιδράσεις από ένα ζηλευτό field. H τακτική λειτούργησε! Κυριάρχησε με τελική επίδοση τα 26:02. Ακολούθησε ως 2η η Abbie Donnelly με μειονέκτημα 53δ. Συμπλήρωσε το βάθρο ως 3η η Izzy Fry. Καταδίωξε ως το τέλος η Jess Warner - Judd, η νικήτρια του 2022. Η Keith (bib 1194) βεβαίωσε την παρουσία της στο ΕΠΑ του cross των Βρυξελλών, εκεί όπου θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση της νίκης ♦ Εικονίζεται στη φωτό με τη Fry bib 1088 και την Alexamdra Millard bib 1202 ♦

♦ Κραταιά επίσης νίκη κατέκτησε ο Hugo Milner (bib 1342) του Derby AC στον αγώνα των ανδρών. «Απλωσε» το... περιθώριο νίκης στα 24δ με την ολοκλήρωση της διαδρομής των 9800μ. Κατέγραψε τελική επίδοση 28:38. Πίσω του, τη σκληρή μάχη των "4" για τη 2η θέση κέρδισε ο Matthew Stonier και παράλληλα αναδείχθηκε ο ταχύτερος της Κ23. Eπίδοση 29:02. Ο Jack Rowe με την ίδια επίδοση κατέλαβε την 3η θέση. «Ετοιμος από καιρό» αποδείχθηκε ο Rory Leonard, ο πρωταθλητής Ευρώπης των 1000μ της Κ23. Υστέρησε μόλις ένα δεύτερο (4ος). Πέμπτος τερμάτισε ο Calum Johnson σε 29:06. «Εκλεισε» την εξάδα ο Zak Mahamed. Ο νικητής δήλωσε ότι η μετάβασή του στο τρίαθλο έκανε τους αγώνες cross «απλά να φαίνονται εύκολοι, έτσι και εδώ…».