14/10/2023


Η Κωνσταντίνα Πατεράκη (γεν: 2004) ικανή δρομέας του ΓΣ «Βιτ Κορνάρος» και σπουδάστρια της ΣΜΥΑ κατέδειξε σήμερα τις ικανότητές της επί παντός εδάφους! Αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα 12400μ (8η της overall) με την επωνυμία «Περιβάλλον και Ένοπλες Δυνάμεις» που επιμελήθηκε οργανωτικά η Γραμματεία του ΑΣΑΕΔ σε μία ακόμα επίδειξη εξωστρέφειας της Υπηρεσίας. Κάλυψε την απόσταση σε 1ω01:14 επί μιάς δύσκολης και απαιτητικής διαδρομής εντός του εκπληκτικού περιβάλλοντος του «Βοτανικού Κήπου Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» εκεί στο Δαφνί.

Αυτή χαράχθηκε με έμφαση τον χαρακτήρα ορεινού και trail τρεξίματος. «Απλώθηκε» σε περιστροφή των 3100μ (x4 φορές) με το υψηλότερο σημείο να ορίζεται στα 115μ του vertical drop από την εκκίνηση. Κινήθηκε σε δασικό δρόμο…Ένα τμήμα μήκους 180μ ορίστηκε σε κακοτράχαλο – πετρώδες, κατηφορικό μονοπάτι. Ολοι οι δρομείς αντιμετώπισαν και άλλες δυσκολίες όπως τα πολλά νεροφαγώματα από την πρόσφατη ισχυρή νεροποντή του Daniel. Γι΄όλα αυτά χρειάστηκε να κινηθούν τεχνικά και προσεκτικά…Ακολούθησε ως 2η η Τσβετελίνα Πετρόβα (γεν: 1982) του Συλλόγου Μαραθονοδρόμων Αργολίδας. Επίδοση 1ω07:18. Η Ιουστίνα Μαυροπούλου (γεν: 1997) του ΑΟ Δράμας συμπλήρωσε το βάθρο σε 1ω09:55.

Ο Λευτέρης Ανδρονικίδης (γεν: 1998) της ΕΛΑΣ ερχόμενος από την Καβάλα ξεχώρισε στον αγώνα των ανδρών γιατί καταδίωξε καθ’ όλη τη διαδρομή τον πολύπειρο Δημήτρη Θεοδωρακάκο. Κατέφθασε στο τέρμα ως 2ος με μειονέκτημα 30δ. Επιδόσεις 51:44 έναντι 51:14. Παράλληλα πιστοποίησε σε αυτή την πρώτη εντός Αττικής αγωνιστική παρουσία του ότι «βαίνει καλώς» η μετάβαση από την ποδηλασία στο τρέξιμο…Τρίτος τερμάτισε ο Λούαι Ζανταουί της ΣΣ Ευελπίδων σε 58:52.

Οι Ευέλπιδες παρουσίασαν την πολυπληθέστερη ομάδα…Βέβαια μετέσχον άνδρες και γυναίκες των ΕΔ σε ικανό αριθμό. Υπήρξε και διεθνής συμμετοχή. Ο Randy Hurtt δήλωσε βετεράνος του US Army. Τερμάτισε 137ος σε 1ω30:05. Τερμάτισαν συνολικά 214 δρομείς = 181 άνδρες+33 γυναίκες. Όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://drive.google.com/file/d/1QFJqtwvoJnS8Nv0ARXRsHSvbtute_o-L/view

Το όλον γεγονός στόχευσε στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Το γενικό πρόσταγμα είχε ο Σπύρος Ανδριόπουλος, ο δ/ντής ΑΣΑΕΔ. Συνέβαλαν οι συνεργάτες του Στέλιος Μπίσμπας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Παναγιώτης Φωτίου, Παναγιώτης Ανυφαντής, κ.α. Η Γραμματεία ευχαριστεί θερμά το Ιδρυμα «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους» για την ουσιώδη προσφορά του.