16/07/2023


Καθυστέρησε ολίγα 24ωρα αλλά η επιβράβευση ήλθε! Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (γεν: 2003) του ΑΣΣ «Αλέξανδρος» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κατά τον τελικό των 200μ την 4η και τελευταία αγωνιστική του ΕΠΑ Κ23. Η πρωταθλήτριά μας «πάλεψε» από τους prelims… Το πρωινό προς μεσημέρι του Σαββάτου κατέλαβε την 3η θέση της Α΄ σειράς σε 23.37 και πέρασε εύκολα στον ημιτελικό ως η 7η ταχύτερη… Είχε αντίδραση στην εκκίνηση 0.169. Εφάνη κάπως αγχωμένη σήμερα στον Β’ «ημι». Είχε την 4η ταχύτερη αντίδραση (0.198) αλλά έλαβε και πάλι άνετη πρόκριση για τον απογευματινό τελικό. Τερμάτισε 2η σε 23.61. Πρώτευσε η Γερμανή Talea Prepens με 23.51. Αυτή η κατάταξη έφερε θετικές σκέψεις ή κρυφές…ελπίδες, αν θέλετε…Η ίδια εξωτερίκευσε αυτές! Δήλωσε: «Μπορώ να τρέξω ταχύτερα από τη Γερμανή…».

Παρουσιάστηκε έτοιμη την ώρα του τελικού (17:40). «Εβγαλε» αντίδραση εκκίνησης 0.161, την 3η ταχύτερη τρέχοντας στον 7ο διάδρομο… Είδε αριστερά της την Prepens και την Ιταλή Dalia Kaddari με την είσοδο στην τελική ευθεία να προσπερνούν... Ταυτόχρονα η Boglarka Takacs από την Ουγγαρία στην εσωτερική κινήθηκε εκπληκτικά και από τη θέση «4» η Delphine Nkansa απειλούσε. Η Πολυνίκη αντέδρασε και πραγματοποίησε άμεσα την ανατροπή! Προσπέρασε την Prepens και την Kaddari… Υπερ – προσπάθησε στα ολίγα μέτρα έως το τέρμα. Τερμάτισε 3η σε 23.41 και παρέλαβε την ελάχιστη δυνατή ανταμοιβή της συνολικής προσπάθειάς της. Διαβαίνοντας την τελική γραμμή αφαίρεσε το bib από το στήθος της και εφάνη το "Hellas". Η Nkansa κατέκτησε τον τίτλο σε 23.31 με την επιβεβαίωση του φώτο φίνις. Η 2η με 23.33, η Takacs, κατάφερε το καλύτερο δυνατό! Συμπλήρωσαν την εξάδα – 4η Prepens 23.52, 5η Kaddari 23.52 και 6η  Nikola Horowska POL 23.53.

«Νοιώθω ευτυχής γιατί  κατέκτησα μετάλλιο» τόνισε η Εμμανουηλίδου μετά την κούρσα και πρόσθεσε: «Κατάφερα τον στόχο...Η επίδοση δεν ικανοποιεί αλλά στη διοργάνωσή αυτή μετρά το μετάλλιο. Απέκτησα την εντύπωση ότι ήμουν η 2η. Δεν έβλεπα την Takacs… Aλλαξα σκέψεις όταν η Γερμανή προσπερνούσε στον ημιτελικό. Γι΄αυτό ξεκίνησα κρατημένη στον τελικό και ανέβασα ρυθμό στην ευθεία. Εκ του αποτελέσματος ο 7ος αρέσει αλλά προτιμώ πιο εσωτερικά ώστε να ελέγχω… Δεν επηρέασε αρνητικά ο διάδρομος. Εζησα την τέλεια εμπειρία εδώ… Ναι, στενοχωρήθηκα γιατί δεν πρόλαβα το μετάλλιο στα 100μ. Αυτό δεν με αποθάρρυνε…Αντίθετα πείσμωσα…». Θυμίζω τη συνολική εμφάνισή της στα 100μ = Πέμπτη 13/7 προκρ Α’ 1η σε 11.32 και Α’ «ημι» 4η σε 11.32 - Παρασκευή τελικός 5η σε 11.40

► Ο διαχειριστής της σελίδας fb του συλλόγου της ανέβασε αυτό: «Στον τελικό των 200μ.του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών-Γυναικών Κ23 στο Έσποο της Φιλανδίας η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 23.41. Για την αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου ήταν η έκτη κούρσα μέσα σε τέσσερις μέρες που έτρεξε στο Ευρωπαϊκό και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ήταν μια επιβράβευση για την αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας που η μέχρι τώρα αγωνιστική της πορεία ήταν γεμάτη επιτυχίες αλλά της έλειπε ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση κάτι που το κατάφερε σήμερα τρέχοντας εξαιρετικά Μπράβο Πολυνίκη μας ,μπράβο Κατερίνα μας ,μας κάνατε υπερήφανους για άλλη μια φορά…».