26/06/2023


Ικανότητες, όπως η άνεση κίνησης, ορεινού δρομέα κατέδειξε η 15χρονη Κατερίνα Πιλατέρη του ΑΟ «Ανταίος» Κρεμαστής κατά την εξέλιξη επί του ακριτικού και πανέμορφου Καστελλόριζου του αγωνιστικού διημέρου με την επωνυμία «Rocksolid», του ενταγμένου στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ολυμπιακής ημέρας. Η μικρούλα, εκ Ρόδου ελθούσα, κατέκτησε τις νίκες σε δύο αγώνες, τα 10 και 5Κ. Μετά τις απονομές δήλωσε διάθεση να  εξειδικευθεί σε αγώνες βουνού. Η διαδρομή των 5Κ εκκίνησε/τερμάτισε στο λιμάνι εντός του ήσυχου και γραφικού Μανδρακίου.

Κινήθηκε κυκλικά προς τον «βράχο» όπου το υψηλότερο σημείο των 209μ με επιστροφή κατά μήκος του όρμου τον οποίο ύμνησε ο David Gilmour των Pink Floyd στο τραγούδι «On an island”. H Κατερίνα κάλυψε αυτή σε 34:32. Ακολούθησαν – 2η Βασιλική Πλούμη "Κλίμακα" 38:42 και 3η Κατερίνα Λάλλα 42:58. Ο Χρήστος Λιώλης νίκησε στους άνδρες σε 29:35. Δεν συνάντησε ανταγωνισμό γιατί ο Σάββας Πότσος, ο κόουτς του ΑΟ «Ανταίος» (2ος σε 34:38) συνόδευε την αθλήτριά του.  Συμπλήρωσε το βάθρο ως 3ος ο Μιχαήλ Φραζής σε 35:21.Τερμάτισαν συνολικά 56 δρομείς = 41 άνδρες+15 γυναίκες. Η εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή των 10Κ είχε ίδιο σημείο εκκίνησης/τερματισμού.

Οι δρομείς κινήθηκαν επί του ορεινού όγκου της νήσου, της Μούντας με υψηλότερο σημείο στα 376μ. Ακολούθησαν ένα δίκτυο φυσικών μονοπατιών και ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Οδηγήθηκαν στο βόρειο τμήμα, όπου μοναδική είναι η θέα προς τη Ρω, το νησάκι της Αγγελικής Αχλαδιώτη. Διέβησαν τα 400 σκαλοπάτια και τερμάτισαν τρέχοντας κατά μήκος του όρμου. Η Κατερίνα (γεν: 2008) τερμάτισε νικήτρια σε 1ω05:23. Ακολούθησε ως 2η η Ινώ Στεφανή, η γνωστή ηθοποιός σε 1ω12:40. Ο Σάββας Πότσος, ο κόουτς, επικράτησε στους άνδρες σε 51:03 και συμπλήρωσε τι δικό του double. Ανταγωνιστικά κινήθηκε ο Κώστας Χατζηγεωργίου του ΣΔΥ Κοζάνης και τελών σε στρατιωτική υπηρεσία στο Καστελλόριζο. Τερμάτισε 2ος σε 54:27.

Ο Σωκράτης Σιμιτσής, συνάδελφος του Κώστα, συμπλήρωσε την τριάδα σε 58:55. Τερμάτισαν συνολικά 37 δρομείς = 34+3. Ο «μεγάλος» αγώνας των 21Κ ήταν ο εναρκτήριος του διημέρου, πρωινό Σαββάτου.  Η διαδρομή υπέροχη με global έποψη της νήσου προσφέρεται για έμπειρους δρομείς αλλά και για όσους αναζητούν τα όριά τους. Εξελίχθηκε από το λιμάνι προς τη Μούντα, τη θέα προς τη Ρω και το Παλαιόκαστρο. Οι δρομείς διέβησαν στη συνέχεια τον Άη Γιάννη, τα «400 σκαλιά», τη Στρογγύλη, τον Άη Γιώργη, το Γαλλικό μονοπάτι, κοκ.

Ανήλθαν έως το υψηλότερο σημείο τα 900μ. Ο Σάββας Πότσος κατάφερε την πρώτη νίκη. Πρώτευσε σε 2ω14:11. Καταδίωξε κατά το δυνατό ο τριαθλητής Αιμίλιος Ζάχιλας (γεν: 1985). Κατέλαβε την 2η θέση σε 2ω15:33. Ακολούθησε 3ος ο Κώστας Χατζηγεωργίου σε 2ω16:05. Η Ινώ Στεφανή νίκησε στις γυναίκες σε 3ω03:34. Συμπλήρωσαν το βάθρο – 2η Κυριακή Ντζερεμέ 1986 OSBET 3ω19:50 και 3η Γιούλη Ηρακλείδη 1976 ΔΣ Παστίδας 4ω04:58. Τερμάτισαν συνολικά 35 δρομείς = 29+6 ► Ο Σύλλογος γονέων ΔΣ και Νηπιαγωγείου με τον Δήμο Μεγίστης επιμελήθηκαν το ενεργειακό pasta party της Παρασκευής επί της πλατείας Αγίου Γεωργίου του Πηγαδιού. Η βραδιά συνεχίστηκε και απέκτησε ρυθμό! Παραδοσιακό νησιωτικό γλέντι, ένα γλέντι καλωσορίσματος, «έστησε» η χορευτική ομάδα “Απανταχού” με μπροστάρη τη δασκάλα Ανθή Χαρισίδου. Το λιμάνι πλημμύρισε από ρυθμό και χορευτές! Την επομένη, δλδ το Σάββατο, οργανώθηκε το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με θέμα το τρέξιμο. Παρουσιάστηκαν εννέα δημιουργίες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο»

► Παράλληλα συνέβησαν παιγνιώδεις δράσεις εισαγωγής των παιδιών του Καστελλόριζου σε Ολυμπιακά αθλήματα, όπως η κολύμβηση, η άρση βαρών, η ιστιοπλοία, κ.α. υπό την καθοδήγηση γνωστών αθλητών με Ολυμπιακή συμμετοχή κατά το παρελθόν ► Οργανωτής ανέλαβε ο δήμος Μεγίστης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της ΕθνΟΑ. Όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://results.chronolog.gr