04/03/2023


Ως αγώνα επίδειξης ικανοτήτων και…δύναμης μετέτρεψε ο Μανόλο, δλδ ο Εμμανουήλ Καραλής (γεν: 20 Οκτ 1999) του «Ολυμπιακός» ΣΦΠ τον πρωινό προκριματικό του επί κοντώ κατά την έναρξη της 3ης αγωνιστικής του 37ου indoor ΕΠΑ της Κωνσταντινούπολης. Κυριάρχησε πλήρως! Πέρασε άνετα και ψηλά τα τέσσερα ύψη (5μ40 - 5μ55 - 5μ65 - 5μ75) με το πρώτο άλμα…Παρέλαβε έτσι την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής πρώτος και καλύτερος! Δοκίμασαν 17 άλτες. Προκρίθηκαν άλλοι οκτώ, τέσσερις επιτυχόντες το όριο των 5μ75 και άλλοι τόσοι με το ύψος επιλογής, τα 5μ65. Απέτυχε ο Ολλανδός Menno Vloon, ο έχων με 5μ91 την καλύτερη SB εκ των εγγεγραμμένων στο πινάκιο συμμετοχής. Απουσιάζει βέβαια ο Σουηδός Armando Duplantis. «Λείπει ο Mondo αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο τελικός χάνει σε σημασία…» τόνισε ο πρωταθλητής μας και πρόσθεσε: «Ηλθε η σειρά μου να κυνηγήσω παρουσία στο βάθρο κορυφαίων διοργανώσεων. Ο τελικός δεν είναι εύκολος γιατί και οι οχτώ μετέχοντες είναι ικανοί να φτάσουν ψηλά…Κατά την εξέλιξη γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνοι. Δεν εξαιρώ κανέναν από τη διεκδίκηση. Επιθυμώ να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου…». 

► Χαλάλι η αναμονή! Ο σπρίντερ Γιάννης Νυφαντόπουλος (γεν: 1 Νοε 1990) αγωνίστηκε στη Β΄σειρά των 60μ. Τερμάτισε 6ος με 6.72. Αντίδραση 0.161. Βελτίωσε κατά ένα εκατοστό την ΡΒ και έγινε κάτοχος της τελευταίας θέσης, τέσσερις τον αριθμό, των «lucky loosers». Παρακολούθησε με αγωνία τις άλλες τρεις σειρές. Πανηγύρισε γιατί συντήρησε το προνόμιο πρόκρισης στον ημιτελικό των 17:45. Απολογισμός – Α. κατέχει την 22η ταχύτερη επίδοση από τους 24 δρομείς του «ημι» - Β. ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Ιταλός Ολυμπιονίκης Marcell Lamont Jacobs με 6.57 – Γ. ο Σλοβάκος Jan Volko πρώτευσε 2η σειρά με 6.62. Ο Γιάννης μετά την επιβεβαίωση της πρόκρισης δήλωσε: «Νοιώθω χαρούμενος γιατί κατάφερα να σημειώσω ατομική επίδοση  και μάλιστα πρωί – πρωί... Αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα. Δεν έχει σημασία αν θα τρέξουμε γρήγορα ή αν θα πάμε μακριά…Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση πίσω στην πατρίδα. Ας είμαστε συγκρατημένοι! Δεν γνωρίζω ποιος θα ευχαριστηθεί αν τρέξω σήμερα γρήγορα...». 

► Η Αναΐς Καραγιάννη (γεν: 5 Δεκ 1999) της ΑΕΚ πρώτευσε μόνο στην αντίδραση επί του βατήρα (= 0.119) κατά την εκκίνηση της Β’ προκριματικής σειράς των 60μ εμπ. Κινήθηκε με σφάλματα και αργά καθ΄όλη την κούρσα. Τερμάτισε 8η με 8.34 και βέβαια έμεινε πολύ μακρυά από την πρόκριση (29η στις 30). Μετά τον τερματισμό της δήλωσε: «Είμαι απογοητευμένη…Επιθυμούσα κάτι καλύτερο. Ένοιωθα καλά, έφυγα καλά αλλά παρουσίασα αγωνιστική κοιλιά ενδιάμεσα. Δεν γνωρίζω που οφείλεται... Κρατώ την εμπειρία». Πρώτευσε στη σειρά η Γαλλίδα Cyrena Samba - Mayela με 7.99. Την 3η θέση κατέλαβε η Κυπρία Ναταλία Χριστοφή (γεν: 1997) του ΓΣ "Ευαγόρας" με 8.08 και προκρίθηκε. Ταχύτερη όλων αναδείχθηκε η Ολλανδή Nadine Visser με 7.88. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν αγωνίστηκε ένεκα τραυματισμού».

► Ο Κώστας Δουβαλίδης (γεν: 10 Μαρ 1987) κατέγραψε SB με 7.82 μετέχοντας στην 4η σειρά των 60μ εμπ. Τερματισε 5ος (αντίδραση 0.142) και 20ος συνολικά σε σύνολο 30 εμποδιστών. Νίκησε ο Ιταλός Paolo Dal Molin με 7.71. Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Ελβετός Jason Joseph με 7.61. Ο κυρίαρχος για μιά...ζωή των ψηλών εμποδίων εντός Ελλάδας έλαβε παράταση των σχεδίων του τουλάχιστον για εφέτος. Η πορεία του τα τελευταία τρία έτη δείχνει ότι έχει δύσει το "άστρο" του...Αλλωστε ο ίδιος δηλώνει πως επιθυμεί να κρεμάσει τα "σπαικς" με μία ακόμα Ολυμπιακή συμμετοχή. Καλόν εστί να εξετάσει ξανά τα σχέδιά του γιατί αγγίζουν την υπερβολή! Βέβαια σε αυτή τη διερεύνηση ας τον κατευθύνουν και οι αρμόδιοι τεχνικοί του ΣΕΓΑΣ...