02/02/2023

Ανάμεικτες εντυπώσεις αφήνει η σημερινή εμφάνιση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στον δεύτερο αγώνα των 10000μ βάδην επί εδάφους Αυστραλίας, εκεί εντός του σταδίου AIS της Canberra και στο πλαίσιο των race walk της WA με την επωνυμία Supernova#2. Τερμάτισε 2η με 43:53.45, επίδοση απέχουσα μόλις 2.47 (!!!) από την ΡΒ, τα 43:51.98. Ενοχλήθηκε βέβαια, όπως όλες οι συν – τρέχτισες, από τον δυνατό άνεμο (32 χλμ/ω) και τη ζέστη (24β). Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν ώστε η κούρσα να ξεκινήσει αργά…Εξι κυρίες, η Αντιγόνη, η ντόπια Jemina Montag, η Κολομπιάνα Sandra Arenas 2η στους ΟΑ "Tokyo 2020", η Σπανιόλα Raquel Gonzales 2η στα 35Κ του ΕΠΑ, η Γαλλίδα Clemence Beretta και η Magaly Bonilla από τον Ισημερινό πέρασαν ως παρέα το 5ο χλμ σε 22:39, ένα αργό πέρασμα…Η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης έριχνε συνεχώς ματιές στα χρονόμετρα, το προσωπικό της και των οργανωτών. Εκρινε ότι καθυστερεί και επιτέθηκε! Ακολούθησαν Montag, Arenas και Gonzales. Ο ρυθμός ανέβηκε…Η Αντιγόνη βάδισε σε 4:19 αυτό το 6ο χλμ, το ταχύτερο όλης της κούρσας (φωτό επάνω). Καταδίωκε την ΡΒ και τη νίκη! Ολίγες εκατοντάδες μέτρα αργότερα τέθηκε εκτός ρυθμού η Arenas. Η κόντρα των τριών φούντωνε. Νέα επίθεση τόλμησε η Αντιγόνη στα 6600μ. Ακολούθησε άνετα η Montag, υποχώρησε η Gonzales.

Η Αυστραλή πραγματοποίησε το break ακριβώς στο 7ο χλμ. Απέκτησε γρήγορα πλεονέκτημα έως και 20μ…Καταφαινόταν η επανάληψη του…σεναρίου της κούρσας Supernova#1 της 6ης Ιαν εντός του ιδίου σταδίου. Αυτό συνέβη! Η Jemina Montag νίκησε με 43:46.01.  Η πρωταθλήτριά μας υπερ – προσπάθησε στην καταδίωξη στοχεύοντας κύρια στην νέα ΡΒ…Το αγωνιστικό τεστ κρίνεται θετικό γιατί καταγράφηκε σταθερότητα επιδόσεων αλλά οι συνθήκες (αργή κίνηση στα 5000μ, άνεμος+ζέστη) απαγόρευσαν ένα ταχύτερο αποτέλεσμα! Τρίτη κατέφθασε η Σπανιόλα Raquel Gonzales με 44:51.51. Συμπλήρωσαν την εξάδα - 4η Sandra Arenas ΕSP 45:02.92, 5η Clemence Beretta FRA 45:15.99 και 6η Magaly Bonilla ECU 45:35.33. Τερμάτισαν συνολικά 23 κυρίες. Αποχώρησαν δύο. 

► Εντονος ανταγωνισμός αναπτύχθηκε στον αγώνα των ανδρών. Ο ντόπιος Declan Tingay υπερίσχυσε  απέναντι στο Σουηδό Perseus Kalstrom και τον Καναδό Evan Dunfeee, δύο εκ των πρωταγωνιστών σε όλα τα global πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Κατέγραψε μία εκπληκτική νέα επίδοση Ωκεανίας βαδίζοντας την απόσταση σε 38:03.78.  Κατέρριψε έτσι την έως σήμερα ισχύουσα και παμπάλαια του David Smith, τα 38:20.9 (1985). Ο Declan καταγράφεται πλέον στατιστικά ως ο ταχύτερος Αυστραλός βαδιστής όλων των αποστάσεων από τα 10000μ και πάνω. Δήλωσε έκπληκτος με την εμφάνισή του δοσμένων των συνθηκών. Πρόσθεσε: «Είχα ανησυχία με τις κάρτες απόψε... Δεν σχεδίασα να βηματίσω τόσο επιθετικά. Απλά αφοσιώθηκα στο ρυθμό νωρίς και ακολούθησα με αδιάκοπη πίεση... Κάθε γύρο κοιτούσα τους κριτές και προσπαθούσα να μαντέψω τη σκέψη τους, δλδ αν είναι ευχαριστημένοι διατηρώ τον ρυθμό και αν δεν είναι, ξανασκέφτομαι...διορθώνω...». Ακολούθησε 2ος ο Περσέας από την Σουηδία, ο Karlstrom με επίδοση 38:35.43. Συμπλήρωσε την τριάδα ο Καναδός Evan Dunfee με 39:44.10. 

"Εκλεισε" το camp - Πάμε champs Μελβούρνης! 

► Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη εστιάζει, πλέον, στο τρίτο και τελευταίο αγωνιστικό τεστ εκεί στην Αυστραλία. Εχει προγραμματίσει να αγωνιστεί στο Australian 20km Race Walk Champs την Κυριακή 12η Φεβ σε ασφάλτινη διαδρομή εντός του Fawkner Park της Mελβούρνης. Εννοείται θα απολαύσει τη θερμή υποστήριξη της πολυπληθούς Ελληνικής κοινότητας. Ο σημερινός αγώνας των 10000μ θεωρείται «κλείσιμο» του ετήσιου προπονητικού και επιμορφωτικού camp με την επωνυμία «Supernova 7». Ολοι οι μετασχόντες βαδιστές απελευθερώνονται για να συνεχίσουν κατά βούληση την προετοιμασία τους στην τεράστια σε έκταση χώρα της Ωκεανίας ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Εκτός των Aussie's είναι οι κυρίες (μαζί και  η Αντιγόνη) - Sandra Lorena Arenas COL, Magaly Bonilla ECU, Raquel Gonzalez ESP, Enni Nurmi FIN, Clemence Beretta FRA, Eloise Terrec FRA, Bianca Maria Dittrich GER, Jessica (Sia) Nga Ching HKG, Anett Torma HUN, Valentina Trapletti ITA, Austeja Kavaliauskaite LTU, Monica Vaiciukeviciute LTU, Brigita Virbalyte LTU, Hana Burzalova SVK, Ema Hacundova SVK, Claudia Zarska SVK και οι κύριοι Evan Dunfee CAN, Marius Ziukas LTU, Perseus Karlstrom SWE.

Οι «εργασίες» του camp εφέτος μεταφέρθηκαν στην κοιλάδα Perisher σε υψόμετρο 1720 επί των Αλπεων της NNO. Το χωριό Perisher Valley επιλέχθηκε αντί του συνηθισμένου Thredbo ένεκα του υψηλότερου σημείου (1720 έναντι των 1370μ). Διαθέτει το πρόσθετο πλεονέκτημα της περιορισμένης κίνησης, όπερ σημαίνει ολιγότερος θόρυβος και ενόχληση στις γύρω οδούς «εκπαίδευσης». Η προπόνηση και η επιμόρφωση του 2023 επικεντρώθηκε στις 23 κυρίες από την "ξένη". Βέβαια ξεχώριζαν η Αντιγόνη δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Sandra Lorena Arenas 2η των ΟΑ «Tokyo 2020» και η Raquel Gonzalez, 2η στα 35Κ του ΕΠΑ «Munich 2020». Πλαισιώθηκαν από τους άνδρες Evan Dunfee, Marius Ziukas, Perseus Karlstrom, Declan Tingay, Rhydian Cowley και την ομάδα νεανίδων της Αυστραλίας.