08/01/2023


Η Ειρήνη Πευκιανάκη (γεν: 1977) εξ Ηρακλείου με δελτίο στον ΟΦΗ, σπουδαία και πολυβραβευμένη διαχρονική δρομέας, αναδείχθηκε ως το πρόσωπο του 24ου 10Κ run που φιλοξενήθηκε στο άλσος Δαφνίου. Ο αγώνας, αφιερωμένος στη μνήμη Μπάμπη Γεωργάτσωνα, αποτελεί την εισαγωγή του ΑΠΣ "Απόλλων" ΔΑ στο νέο έτος κατά το οποίο έχει προγραμματίσει μία σειρά από δρομικά γεγονότα υψηλού ενδιαφέροντος. Εννοείται ότι τα στελέχη του ανέλαβαν την οργανωτική επιμέλεια.

Η δρομέας από τη Μεγαλόνησο νίκησε εύκολα στις γυναίκες με επίδοση 42:58 επί μιάς ανανεωμένης αλλά δύσκολης και τεχνικής διαδρομής με απαιτητικό τερραίν. Διαχειρίστηκε αυτή χωρίς βιασύνη…Ακολούθησαν  στο βάθρο 2η Μαρία Μονιώδη 1980 «Δρομείς Χίου» 44:27 και 3η  Πόπη Γαντζούδη 1983 ΑΠΣ «Απόλλων» 44:33. Ανταγωνισμό είχε ο αγώνας των ανδρών. Επικράτησε ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης (γεν: 1975) των AR με 38:59 έναντι 39:11 του διεκδικητικού Νίκου Δρούτσα (γεν: 1970) του ΑΠΣ «Απόλλων».

Συμπλήρωσε την τριάδα ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος σε 39:55. Τερμάτισαν συνολικά 410 δρομείς. Η διαδρομή προσεγγίζει την Αρχαία Ιερά Οδό τουλάχιστον επί τέσσερα χλμ, έχει απέναντί της το Ιερό του Δαφναίου Απόλλωνα όπου σήμερα δεσπόζει η Μονή Δαφνίου,  προσπερνά στο 3ο χλμ ένα άλλο ιερό, αυτό της Αφαίας Αφροδίτης και αναστρέφει σε ένα σημείο με πανοραμική θέα του Θριασίου πεδίου. Ολοι χάρηκαν αυτή τη διαδρομή, επέδειξαν κέφι, κατέθεσαν ζωντάνια, έβγαλαν χαμόγελο, αντάλλαξαν ευχές, κοκ.

Μετά τον τερματισμό τους προχώρησαν σε…αποκατάσταση απολαμβάνοντας το ζεστό τσάι της κας Γιαννούλας Σάμιου, το γλυκό κέικ, τις μπανάνες DOLE και τα αναψυκτικά. Με δύο λόγια επικράτησε γιορταστική ατμόσφαιρα και πολύ καλές συνθήκες…Παραβρέθηκαν ο Ευάγγελος Ντηνιακός δήμαρχος Χαιδαρίου, η Αθηνά Χρυσικοπούλου δ/ντρια Τμήματος Αθλητισμού (εικονίζονται στη φωτό με τον διαχειριστή της σελίδας), ο Κώστας Σάμιος πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ – Υ, κ.α. Όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://ftt.gr/24os-agonas-alsos-dafnioy-2023/