27/07/2022


Τέσσερα Ελληνόπουλα αγωνίζονται στη σημερινή 3η ημέρα του στίβου στο πλαίσιο του 16ου EYOF, της συνάντησης εθνικών αντιπροσωπειών με αθλητές γεννημένους το 2006 και το 2007. Εκεί στο Sports park της γειτονιάς Stavnicky της Banska Bystrica/SVK ξεχωρίζει ο τριπλουνίστας Γιάννης Γκάρτσιος (γεν: ) του ΓΣ Κηφισιάς γιατί προβάλλει ως το φαβορί στον ανταγωνισμό του σκάμματος με άλλους οκτώ συνομήλικους. Επιδεικνύει με 14μ98 την καλύτερη επίδοση! Θα λάβει βέβαια βοήθεια από τον κόουτς Δημήτρη Σιούντρη… Το αγώνισμα ξεκινά στις 19:15. Απ΄ευθείας στον τελικό του ακοντισμού εισήλθε με τη σειρά της η Ελένη Δήμα του «Πανιώνιος» ΓΣΣ. Κατέχει με 48μ12 την 7η καλύτερη επίδοση στις 13 μετέχουσες (17:30). Ο εμποδιστής Χρήστος Δρογαλάς του ΓΣ «Σέρρες 93» αγωνίζεται στη Β΄σειρά των 110μ εμπ (11:12) και η τριπλουνίστρια Μελίνα Ζάραγκα του «Κερκυραικός» ΓΣ στον Β΄ προκριματικό. Ωρες έναρξης 11:12 και 11:30 αντίστοιχα. 
► Γρήγορη αποδεικνύεται η πίστα του σταδίου. Νέος, φρέσκος αν θέλετε, ελαστικός τάπητας τοποθετήθηκε με αφορμή αυτό το αθλητικό γεγονός, το Φεστιβάλ Ολυμπιακής Νεότητας. Συντηρεί τη…μυρουδιά της φρεσκάδας, όπως τονίζουν τεχνικοί, μέλη της αντιπροσωπείας μας.


► Ελλαδίτες και Κύπριοι συγκατοικούν σε κοινόβιο, δλδ έχουν καταλύσει σε έναν τομέα του Πανεπιστημιακού campus. Εκεί στεγάζεται το «χωριό» των αθλητών…Υπήρξε ταλαιπωρία ένα αρχή! Οι συνοδοί έκριναν ακατάλληλα τα δωμάτια που προσφέρθηκαν…Ο Θωμάς Τόκας, ο αρχηγός της αποστολής, διατύπωσε διαμαρτυρία και αίτημα βελτίωσης. Ευτυχώς ικανοποιήθηκε χωρίς πολλές διαδικασίες…και μάλιστα με bonus την παροχή του πρωινού εντός. Ετσι ή αλλιώς η αρχική επιλογή των οργανωτών έχει χαρακτηριστικά προσβολής ή τουλάχιστον αβελτηρίας!!!
► Πλήρως ικανοποιημένοι μένουν άπαντες με τις γεύσεις του προσφερόμενου φαγητού. «Θέμα» υπάρχει με την κίνηση στην τέντα – εστιατόριο. Ελέγχεται η είσοδος όλων ηλεκτρονικά…Με την έξοδο «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», δλδ ο εξελθών απαγορεύεται να επανέλθει εντός αν επιθυμεί επιπλέον σίτιση, αν ξέχασε κάτι, κοκ. Το σύστημα «κοκκινίζει»! Καλό μέτρο για τη συνεχή ροή αλλά ολίγον έως αρκετά αυστηρό προς 16άρηδες…
► Γενικά όλη η κίνηση σε όλους τους χώρους έχει σχεδιαστεί γύρω από το αρχικό ζητούμενο = ασφάλεια! Διακρίνεται, λοιπόν, αυστηρότητα ερχόμενη από τον σχεδιασμό, τις εντολές, κλπ. Οι Σλοβάκοι οργανωτές παρά την θετική διάθεση χάνουν το…παιχνίδι ένεκα αδυναμίας να επικοινωνήσουν αυτό. Η πλειοψηφία του προσωπικού, επαγγελματίες και εθελοντές, δεν ομιλεί την Αγγλική, τη γλώσσα της διεθνούς συνεννόησης και έτσι συμβαίνει καθυστέρηση καθοδήγησης, ανακατεύθυνσης…Αυτά φέρνουν εκνευρισμό!

► Αυτοί έχουν την ελευθερία τους αλλά…Μιλώ για τους εκτός αποστολής προπονητές και τους γονείς των παιδιών – αθλητών. Οι κόουτς με φροντίδα ΕΟΕ – ΣΕΓΑΣ έλαβαν το μάξιμουμ, μια διαπίστευση για κίνηση εντός σταδίου. Το «αλλά»: χαμηλής ποιότητας ξενοδοχεία με υψηλές τιμές, φτωχή αστική δημόσια συγκοινωνία και ακριβά κόμιστρα ταξί…Αυτά σε μια μια μικρή αλλά δύσκολη πόλη ένεκα της τοπογραφίας της!
► Εικονίζονται στις φωτό η Βερονίκη Μπουγά του ΑΟ «Σπύρος Λούης» πολλά υποσχόμενη στον αυριανό τελικό των 2000μ St, ο Σπύρος Καπράλος κεντρικός ομιλητής κατά την τελετή έναρξης ως πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαικών Ολυμπιακών Επιτροπών και η αντιπροσωπεία μας στην αναμονή για την παραλαβή των αποσκευών κάτω από διαφήμιση του...εθνικού φαγητού της κεντρικής Ευρώπης. 

► Ζωντανή μετάδοση εδώ: https://eoctv.org/live/