09/07/2022

         
Αναστάτωση στην εξέλιξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος των Κ20, δλδ των εφήβων και νεανίδων, έφεραν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη την περιοχή των Σερρών από το απόγευμα της Παρασκευής. Οι αρμόδιοι τεχνικοί του ΣΕΓΑΣ οδηγήθηκαν σε αναπροσαρμογή του σημερινού πρωινού προγράμματος. Ματαιώθηκε η διεξαγωγή των προκριματικών του επί κοντώ και της σφαιροβολίας εφήβων μαζί με της δισκοβολίας, του ύψους και των 100μ εμπ νεανίδων. Ηδη εχθές είχε ανακοινωθεί πως δεν θα διεξαχθούν οι προκριματικοί σφυροβολίας, 110 μ εμπ (Ε) και ακοντισμού (Ν). Μονόδρομος εστί η διεξαγωγή απ΄ευθείας τελικών. Ακολούθησε η ανακοίνωση του νέου διευρυμένου ωρολόγιου απογευματινού προγράμματος (σημ: θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ). Η πρόγνωση μιλά για νέα ήπια αυτή τη φορά καταιγίδα τις επόμενες ώρες! Παράλληλα έγινε υπενθύμιση των τεχνικών διατάξεων που αφορούν τους αθλητές Κ18, τους ελθόντες από την Ιερουσαλήμ και τη συμμετοχή τους στο ΕΠΑ. Τονίστηκε ότι θα υπολογιστούν υπέρ των συλλόγων τους οι αντίστοιχοι βαθμοί αξιολόγησης για όσους δεν επιθυμούν να αγωνιστούν. Η καταιγίδα οδήγησε άπαντες στην indoor αίθουσα του σταδίου. Εγινε δημοφιλής!   


► Βέβαια οι αθλητές που μετείχαν σε όσα αγωνίσματα εξελίχθηκαν κινήθηκαν «κρατημένοι» γιατί ο στίβος ήταν βαρύς, δύσκολος…Με δύο λόγια διάλεξαν την προστασία τους. Η Κατερίνα Νατσιοπούλου του ΓΑΣ «Αρχέλαος» ολίγες ώρες μετά την επιστροφή από την Ιερουσαλήμ έτρεξε σε 57.70 τα 400μ στον προκριματικό. Σημείωσε την ταχύτερη επίδοση! Τα εύσημα αποδίδονται στην 19χρονη Γεωργία Μαρία Δεσπολλάρη. Η επιθετικός και σκόρερ της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟ Αγίας Παρασκευής έλαβε άνετα την πρόκριση με επίδοση 58.53. Αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΓΣ «Απόλλων» Πύργου, του συλλόγου της πόλης της. Γρήγορα έτρεξε και η Ελένη Φωκαϊδου του ΑΣ «Πύρρος Δήμας». Επίδοση 58.38. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου του ΑΣΣ «Αλέξανδρος» με 12.21 αναδείχθηκε ως η ταχύτερη του προκριματικού των 100μ (φωτό). Μακρυά «πέταξαν» κάτω από αυτές τις συνθήκες οι τριπλουνίστες. Κατά σειρά – 1ος Σπύρος Καραλής «Ολυμπιακός» ΣΦΠ 14μ94, 2ος Σωτήρης Μπογιατζής ΓΑΣ Αλεξανδρείας 14μ05, 3ος Βασίλης Λεμπούσης ΓΑΣ Ωρωπίων 14μ05, 4ος Γιάννης Γκάρτσιος ΓΣ Κηφισιάς 14μ02, κοκ. Εξάντλησε το δικαίωμα των τριών αλμάτων ο Γιώργος Γρέψιος του ΓΣ «Σέρρες 93», ο 5ος του ΕΠΑ Κ18 της Ιερουσαλήμ, ώστε να σιγουρέψει την πρόκριση. Καλύτερο άλμα το 2ο = 13μ71.

«Ντέρμπυ» κατά τον τελικό υποσχέθηκαν οι 400άρηδες Ιωσήφ Ορφανόπουλος της ΑΕΠ «Ολυμπιάς» και Νικολίν Ντερβίση του ΓΣ «Ηρακλής». Ετρεξαν σε διαφορετικές σειρές αλλά αμφότεροι σημείωσαν 49.68. Κοιτάζοντας τις ΡΒ προβάδισμα λαμβάνει ο Νικολίν με τα 47.89. Ο Ιωσήφ, γιός Δημητρίου και Ντίνας Μπορνιβέλι, είναι αγωνιστής και παλεύει έως το νήμα! Δυσκολεύτηκαν οι κυρίες του τριπλού. Το τεθέν όριο πρόκρισης ξεπέρασε μόνο το φαβορί, η Σωτηρία Ράπτη του ΑΓΣ Ιωαννίνων. "Προσγειώθηκε" στα 12μ47. Εξι σειρές προκριματικές διεξήχθησαν στα 100μ.  Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Ανδρέας Πούλλακκος του ΠΑΣ Ζωγράφου με 10.93. Ακολούθησε ο Νικήτας Μπούρας του ΑΟ “Κάλλιστος” με 10.96, άρτι αφιχθείς από Ιερουσαλήμ.
► Το πρωτάθλημα μεταδίδεται σε livestreaming παραγωγή του χορηγού της Ομοσπονδίας, της INA TV  Μπορείτε να έχετε τα αποτελέσματα στην εφαρμογή Roster Athletics και να παρακολουθείτε τη ροή των αγώνων στα social media.