19/05/2022

Τέσσερις δρομείς του ΓΣ Αμαρουσίου, ο 39χρονος Χρήστος Πουρνάρας με τον 36χρονο Χριστόφορο Γεωργόπουλο και η 18χρονη Μαρκέλλα Μυσιρλή με την 28χρονη Ιουλία Παναγιωτοπούλου, κυριάρχησαν κατά τον 8ο αγώνα Λίμνης Μαραθώνα με οργανωτή τον ΑΠΣ «Τελμησσός». Πραγματοποίησαν το 1 – 2 στα δύο φύλα αντίστοιχα… Επιδόσεις: 1ος Πουρνάρας 30:51, 2ος Γεωργόπουλος 32:02 και 1η Μυσιρλή 43:01, 2η Παναγιωτοπούλου 43:04. Η Ιουλία λειτούργησε ως «λαγουδίνα» οδηγώντας την πολλά υποσχόμενη Μυσιρλή. Αν θέλετε έπραξε το δέον = παραχώρησε προτεραιότητα στη νεώτερη! Τα βάθρα συμπλήρωσαν ο 31 ετών Παναγιώτης Αλεβίζος (δηλώνει «ανένταχτος») με 32:11 και η 39χρονη Πόπη Γαντζούδη του ΓΑΣΙΛ με 44:18. Αγωνίστηκε ο Παύλος Λέκκας, ο γεν γραμ της ΕΟΣΛΜΑ – Υ. Τερμάτισε 187ος με 56:10. Παραβρέθηκαν ο Κώστας Σάμιος, πρόεδρος ΕΟΣΛΜΑ – Υ, ο Γιώργος Μάλλιαρης, πρωταθλητής του παρελθόντος, κ.α.

Το όλο γεγονός στέφθηκε με επιτυχία… «Κέρδισε» δρομείς παρά την διετή απουσία ένεκα της πανδημίας. Τερμάτισαν συνολικά 671 δρομείς = 481 άνδρες+190 γυναίκες. Φιλοξενήθηκε επί του φράγματος (εκκίνηση+απονομές) και σε παραλίμνιο «κομμάτι» των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ η διαδρομή με τον τερματισμό. Αυτή (η διαδρομή) αγγίζει τα 10Κ συνολικού μήκους. Κινήθηκε αρχικά και επί ένα χλμ σε άσφαλτο. Εξελίχθηκε στη συνέχεια σε χωματόδρομο ως out – and – back. Οι δρομείς απόλαυσαν το ιδιαίτερο, ξεχωριστό περιβάλλον. Αποτελεί βέβαια κύριο κίνητρο συμμετοχής! Ο αγώνας Λίμνης Μαραθώνα υλοποιήθηκε με την αγάπη, το μεράκι των μελών του οργανωτή συλλόγου και την υποστήριξη φορέων, χορηγών και εθελοντών. Η «οικοδέσποινα» ΕΥΔΑΠ στήριξε ως φορέας παροχής χώρου και ως χορηγός! Την αιγίδα της προσέφερε η Περιφέρεια Αττικής. Ο Δήμος  Μαραθώνα παρείχε τεχνική βοήθεια στο στήσιμο των φορητών υποδομών.

Υποστήριξαν στους τομείς τους η Τροχαία Κηφισιάς, το ΑΤ Μαραθώνα, η Δημοτική Αστυνομία, οι εθελοντές Δασοπυροσβέστες Μαραθώνα, η Ομάδα Εθελοντών Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου - Κουβαρά, η INTERAMERICAN με την παρουσία ασθενοφόρου, ο ιατρός της Δημήτρης Φράγκος και οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ. Ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Γραμματικού παραβρέθηκε στο γεγονός παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς. Η Κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» επιμελήθηκε την παροχή φρούτων στους δρομείς μετά τον τερματισμό τους. Τα φρούτα προσέφερε ο «Στουραίτης» μανάβικο επί της λεωφ Διονύσου. Εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά προσέφερε η εταιρεία «Βίκος». Η Ολυμπιακή Ζυθοποία μοίρασε μπύρες FIX- Άνευ. Όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://ftt.gr/marathon_lake_run_2022/