08/05/2022

Ο 40χρονος Μάριος Πορικός και η 47χρονη Λουΐζα Καμαρινού αναδείχθηκαν νικητές στην «πρεμιέρα» του  Kουτούκι trail, ενός νέου αγώνα με οργανωτή τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του δήμου Παιανίας. Κάλυψαν την 100%  χωμάτινη διαδρομή των 11χλμ σε 49:05 και 54:42 αντίστοιχα. Η πρεμιέρα αυτού του trail, ένα από τα πολλά επί του Υμηττού, στέφθηκε με επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά θέτοντας στέρεες βάσεις ώστε στο μέλλον να καθιερωθεί. Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές. Εκεί στις πλαγιές του Υμηττού «στήθηκε» γιορτή συνδυάζοντας την άθληση με τη φύση. Μοναδική η θέα προς το πεδίο των Μεσογείων συνόδευσε τους δρομείς..Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα δόθηκε από τη θέση “Παρατηρητήριο” στην περιοχή των Γλυκών Νερών. Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη σήμανε την έναρξη του αγώνα. «Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε τη διαδρομή σε έναν αγώνα που εύχομαι να γίνει θεσμός. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την παρουσία και συμμετοχή μικρών παιδιών» δήλωσε στον σύντομο χαιρετισμό της. Από την πλευρά του ο Νίκος Κιούσης, εκπροσωπώντας τον ΣΠΑΥ, αναφέρθηκε στη διαδρομή η οποία χαρακτηρίζεται από το έντονο πράσινο ακόμα και στα σημεία που είχαν καεί το 2019 και σήμερα αναγεννώνται. «Ευχαριστηθείτε τον Υμηττό μας, απολαύστε τη διαδρομή» σχολίασε.

Η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Κωνσταντίνα Βλάχου αναφέρθηκε στην μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία του οργανισμού. «Είναι συγκινητικός ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάστηκε από τους δημότες η δράση αυτή. Προσωπικά δεσμεύομαι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση αφενός κάνοντας θεσμό το «Koutouki trail run» και αφετέρου διοργανώνοντας αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον» τόνισε. Παρόντες στον αγώνα συμβάλλοντας στην επιτυχημένη έκβασή του ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δάβαρης, Γιάννης Σαμωνάς – Ξύκης, Θανάσης Σταύρος, Κλειώ Ανδρέου, Σπύρος Αγγελής, αλλά και ο πρόεδρος του Φορέα Κώστας Χουλιαράς, μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΔΗΠ αλλά και δημότες που χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητών. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιανίας. Ευχαριστίες απευθύνονται στον ΑΟ Γλυκών Νερών και την «Γευσίνους» για την προσφορά φιαλών νερού για την υδροδοσία του αγώνα. Οι τριάδες – Ανδρες:
1. Μάριος Πορικός 1982 ΑΣ "Ηλιος" 49:05, 2. Νικόλαος Κλίτσης 1976 ΑΠΣ "Τελμησσός" 50:46, 3. Σωκράτης Γραβάνης 1985 ΟΣ Σπάτων 51:28 – Γυναίκες: 1. Λουΐζα Καμαρινού 1975 ΓΣ Χαλανδρίου 54:42, 2. Αννα Ματσούκα 1978 "Κιρκης" 1ω12:25, 3. Ευαγγελία Τριανταφύλλου 1980 1ω14:15. Όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://ftt.gr/koutouki-trail-run-8-5-2022/