03/06/2023


Τέσσερις νέοι δρομείς, ο Βασίλης Μυριανθόπουλος του «Πανιώνιος» ΓΣΣ, ο Θοδωρής Βροντινός του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Γρανιτσιώτης του ΓΟ «Παλάσκας» και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος του ΓΣ «Αθλος» Κερατσινίου «έκλεισαν» με τον καλύτερο τρόπο το…ζουμερό αγωνιστικό απόγευμα με την επωνυμία «Δρόμεια» εκεί στο στάδιο της Βάρης. Συνέθεσαν την Ελληνική τετράδα της σκυταλοδρομίας 4x100μ της κατηγορίας Κ23 και σημείωσαν νέα εθνική επίδοση με 39.92. Ετρεξαν μόλις 6/100 ταχύτερα από την ισχύουσα έως σήμερα, τα 39.98, και επιτευχθείσα την 31η Ιουλίου 1999 στο Γκέτεμποργκ από τους Αριστοτέλη Γκαβέλα (σημ: εξάδελφος του Θάνου…), Ανέστη Πουλιόγλου, Τάσο Γκούση και Χριστόφορο Χοίδη. Οι τέσσερις νέοι, τα τέσσερα παιδιά κατέγραψαν το γεγονός της συνάντησης αλλά η ΕΡΤ, ο χορηγός επικοινωνίας, δεν είχε χρόνο για να καταγράψει!!! Ο οργανωτής, ο τοπικός ΑΟ «Δρομέας» σε συνεργασία με τον Χρύσανθο Καρούζο, τον τεχνικό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, προσάρμοσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα στον τηλεοπτικό χρόνο της ζωντανής μετάδοσης. Προβλεπόταν έναρξη στις 19:10 και φινάλε στις 21:05 με τελευταίο αγώνισμα την σκυταλοδρομία 4x100μ. Οδήγησαν σε παράταση του προγράμματος ►1ο η ελλιπής οργάνωση της ΕΡΤ: διατέθηκε μόνο μία φορητή κάμερα. Ο χειριστής μετά τον τερματισμό κάθε αγωνίσματος εστίαζε σε μία, δύο και τρεις συνεντεύξεις!!! Μετά έτρεχε στην παρουσίαση των δρομέων του επόμενου event στην «πύλη» με φόντο το διαφημιστικό μουσαμά και ακολούθως στην εκκίνηση ή τον τερματισμό ανάλογα με το «θέμα»…

► 2ο  η φλυαρία του «κονφερασιέ» Γεώργιου Καπουτζίδη: ο έχων πλούσια πείρα  από παρουσιάσεις εκπομπών με περιορισμένα και αυστηρά χρονικά όρια (πχ διαγωνισμός Eurovision)… παρασύρθηκε! Προφανώς θέλησε να πεί τα «δικά» του και ► 3ον η…ουδετερότης των κριτών: οι «άρχοντες» του αγώνα όταν διαπίστωσαν ότι το πρόγραμμα με ευθύνη άλλων οδεύει «στα βράχια» αποποιήθηκαν το καθήκον της τέλεσής του με ακρίβεια…Η ΕΡΤ2 έδωσε «αβάντζο» αλλά αυτό άντεξε μέχρι το πέρας των 400μ. Ακολουθούσαν οι σκυταλοδρομίες! Η ζωντανή μετάδοση είχε συνολική διάρκεια 143 λεπτά…Βέβαια η αδυναμία απεικόνισης της κούρσας του ρεκόρ ίσως εστί το λιγότερο «κακό». Το πρόγραμμα όταν έγινε «μπαλόνι» έφερε εκνευρισμό κυρίως στους δρομείς…Ποιος άκουσε τον Κώστα Δουβαλίδη πριν από την εκκίνηση των 110μ εμπ και είχε επιχειρήματα ώστε να αντικρούσει; ► Επάνοδος στην κούρσα του ρεκόρ: νίκησε η τετράδα των ανδρών σε 39.77. Αποτελούσαν αυτή ο Νίκος Εμπέογλου, ο Κώστας Δουβαλίδης, ο Σωτήρης Γκαραγκάνης και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος. Η ομάδα «Β» με τους με τους Βασίλη Παπαμαργαρίτη, Ορέστη Χάιδα, Παναγιώτη Τριβυζά και Βασίλη Στέφη κατέλαβε την 4ην θέση σε 40.98.

► Ταχύτατα έτρεξαν και οι γυναίκες. Η Στέλλα Μιχαηλίδου, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Δήμητρα Τσουκαλά και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έφεραν την τετράδα τους στο τέρμα σε 44.45. Την καλύτερη εφετινή επίδοση σημείωσε ο διαχρονικός Κώστας Δουβαλίδης. Παρά τον εκνευρισμό ένεκα της καθυστέρησης εκκίνησης έτρεξε τα 110μ με τα 10 ψηλά εμπόδια σε 13.64 έναντι των 13.75. Συντηρεί ελπίδες πρόκρισης WChamps μέσω του ranking (103ος με 1128β) αλλά έχει ανάγκη τρεις – τέσσερις κούρσες κάτω από τα 13.50. «Ολίγον δύσκολο…» παραδέχθηκε ο ίδιος. Μονομάχησε με τον Craig Thorne. Eπικράτησε ο Καναδός με 13.61. Ο Γιάννης Καμαρινός τερμάτισε 4ος σε 14.32, τη νέα ΡΒ. Άλλες αξιόλογες επιδόσεις – 100μ εμπ Ελισάβετ Πεσιρίδου 13.08 SB, 100μ Πολυνίκη Εμμανουηλίδου 11.43 ΡΒ, κοκ.