04/06/2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου (γεν: 1998) του ΓΣ Κηφισιάς κατέβηκε στον Πειραιά…Εκεί έμπροσθεν του εμβληματικού Δημοτικού Θεάτρου δοκίμασε σε ένα αγώνα άλματος σε μήκος του δρόμου ή της πλατείας αν θέλετε…Είχε ένα πολύ πολύ κοντινό τετ – α – τετ με τους θαυμαστές του. Εφερε στο «πιάτο» τους το αγώνισμα! Ναι, συνέβη εκλαίκευση… Δημιουργήθηκε όμορφη ατμόσφαιρα. Ο Ολυμπιονίκης μας πρόβαλε περισσότερο την προσωπικότητά του…Τόνισε: «Έχω μετάσχει δύο φορές σε αγώνες street στο εξωτερικό. Ισχυρίζομαι με σιγουριά ότι αυτός εδώ είναι ο καλύτερος με διαφορά…» και πρόσθεσε: «Δεν είναι κανονικό στάδιο…Γι΄αυτό όλοι δυσκολευτήκαμε με τον τάπητα, τον διάδρομο, κοκ. Η αλήθεια είναι ότι οι θεατές αναδείχθηκαν ως οι πρωταγωνιστές. Μας ξεσήκωσαν! Υπολογίζω ότι πρόλαβα να βγάλω φωτό με τους μισούς…Ανυπομονώ να προλάβω και τους άλλους μισούς. Ας μη αποχωρήσουν παρακαλώ…».

Η επίδοση (8μ24) έτσι ή αλλιώς ήλθε αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε πέρασε ως δευτερεύον γεγονός!!! Σχολίασε αυτή πριν ενσωματωθεί στο κοινό λέγοντας: «Κάπου εκεί περίμενα την επίδοση. Εννοείται είμαι ευχαριστημένος… Εχω πλέον μπροστά μου μια σειρά αγώνων υψηλού ενδιαφέροντος. Συνεχίζω με το Diamond League στο Παρίσι. Θα έχω ικανούς ανταγωνιστές. Απαιτούνται κορυφαίες επιδόσεις για να κατακτώ τις νίκες…”. Ο Σουηδός Tobi Montler κατέλαβε τη 2η θέση με άλμα στα 7μ88. Συμπλήρωσε το βάθρο ο Anvar Anvarov από το Ουζμπεκιστάν με 7μ84. Πλαισίωσε τη γιορτή ο Νίκος Σταματονικολός (γεν: 2003) του ΓΣ Ηλιούπολης. Καλύτερο άλμα του στα 7μ62 (6ος). Προηγήθηκε ο ανταγωνισμός των γυναικών. Πρώτευσε η Σέρβα Milica Gardasevic με 6μ77. Καλύτερη Ελληνίδα η Αναστασία Σαρλάνη (γεν: 1999) με 6μ07. Ο Δήμος Πειραιά και ο ΣΕΓΑΣ «έστησαν» αυτή την πρωτότυπη γιορτή στο πιο κεντρικό σημείο του μεγάλου λιμανιού. Κατάφεραν ενώσουν θεατές και αγωνιζόμενους…Ολοι απόλαυσαν το γεγονός!

Η πόλη γιόρτασε…. “Κύριος στόχος της διοίκησης μας είναι να φέρνουμε το άθλημα κοντά στην κοινωνία με πρωτότυπους, ευρηματικούς τρόπους» δήλωσε η Σοφία Σακοράφα, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε: «Η σημερινή αποδείχθηκε μια δράση που υπηρετεί αυτό το στόχο… Ευχαριστούμε το Δήμο Πειραιά για τη συνεργασία…Θα εργαστούμε ώστε αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός. Χαίρομαι για το μέγα πλήθος των Πειραιωτών…». Παραβρέθηκαν επίσης ο Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά, ο Γιώργος Μαυρωτάς ο ΓΓΑ, και οι Κώστας Κεντέρης αντιπρόεδρος, Τάκης Δημάκος ειδ γραμ, Βούλα Παχατουρίδου Β΄ειδ γραμ, Βασίλης Οικονόμου μέλος του δς (όλοι του ΣΕΓΑΣ). Παρακολούθησαν η Νίκη Ξάνθου, ο Αγγελος Παυλακάκης και η Κατερίνα Κόφφα, πρωταθλητές του κοντινού παρελθόντος, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο τερματοφύλακας της ομάδας του Euro 2004, ο Ευάγγελος Μαρινάκης πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κα. Φωτό = Αντώνης Νικολόπουλος/EUROKINISI