20/08/2022

Kaiser στο Μόναχο στέφθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (γεν: 21 Μαρ 1984) του ΑΣΣ "Αλέξανδρος". Κυριάρχησε και στα 20Κ του γυναικείου βάδην με τελική επίδοση 1ω29:03, νέα ΡΒ και καθαρό, κανονικό βάδισμα. Δεν δέχθηκε παρατήρηση! Κατάφερε έτσι ένα μοναδικό double = πρωταθλήτρια σε 35 και 20Κ του ΕΠΑ 2022!!! Εγινε η τρίτη με όμοιο επίτευγμα...Ακολούθησε τη Femke Bol και τον Jakob Ingebrigtsen... Δεύτερη τερμάτισε η Πολωνή Katarzyna Zdzieblo σε 1ω29:20 και 3η η Γερμανή Saskia Feige σε 1ω29:25. Σπουδαία βάδισε η Χριστίνα Παπαδοπούλου (γεν: 5 Σεπτ 1996) του "Πανελλήνιος" ΓΣ. Τερμάτισε 12η σε 1ω35:19, μιά νέα SB. Ο ιστορικός, για το αγώνισμα στη χώρα μας και ελπίζουμε όλοι κίνητρο ανάπτυξης εφεξής, τελικός ξεκίνησε στις 10:15 τοπική ώρα με απειλητικά σύννεφα. Η βροχή ερχόταν...Το σημείο εκκίνησης/τερματισμού ορίστηκε αυτό με των 35Κ, επί της πλατείας Odeon του Μονάχου. Η διαδρομή κινήθηκε προς το μνημείο της Ειρήνης με επιστροφή.

Επιτέθηκε από το 2ο χλμ η Σπανιόλα Maria Perez. Υπερ - προσπάθησε να "κτίσει" ικανό πλεονέκτημα αλλά δεν...Στο 10ο χλμ ευρισκόταν επικεφαλής με +12δ. Είχε ήδη αντικρύσει δύο κόκκινες κάρτες για μη κανονικό βάδην. Δέχθηκε την 3η με την είσοδο στο 11ο χλμ και απώλεσε δύο λεπτά με την υποχρεωτική παραμονή της στο pit stop. Το όνειρο περί επιτυχίας "έσβησε"...O αγώνας επανήλθε σε ισορροπία. Η Zdzieblo επιχείρησε να αποσπαστεί δύο και τρεις φορές αλλά οι ανταγωνίστριες απέτρεπαν αυτήν...Ανετη έδειχνε η Αντιγόνη. Παρακολουθούσε τις αυξομειώσεις ρυθμού με ικανοποίηση γιατί όλα εξελίσσονταν όπως επιθυμούσε...Είχε λάβει από τον κόουτς Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο το ΟΚ να αναπτύξει πρωτοβουλίες κατά το δοκούν! Εκρινε κατάλληλη στιγμή επίθεσης όταν συμπληρώθηκαν 1ω15 αγώνα. Ο "Νάπο" φώναξε "περίμενε ολίγον"...Η Αντιγόνη παράκουσε...Εφυγε!!! Με σταθερό και κανονικό βήμα κέρδιζε ένα προς ένα τα δευτερόλεπτα του πολύτιμου πλεονεκτήματος.

Είχε ορθάνοιχτο τον δρόμο για το νέο θρίαμβό της! Η Zdzieblo πίσω της υπερ - προσπαθούσε...Ενας από τους κριτές είδε "λυγισμένο γόνατο" και της έδειξε κάρτα. Ασήμαντη εξέλιξη σε τέτοιες στιγμές και όταν μάλιστα υπάρχει "λευκό"... ποινικό μητρώο. Η Γερμανή Saskia Feige καταδίωξε ότι καλύτερο έχοντας κατά νού βέβαια το γνωστό: "στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί...". Το καλύτερο δυνατό προέκυψε για την Ουκρανή Lyudmila Olyanovska = 4η με 1ω29:46, νέα SB. Eθνική επίδοση κατάφερε η Γαλλίδα Clemence Beretta 1ω30:37 (6η). Η Perez μετά την ποινή καταδίωξε τελική κατάταξη στην εξάδα. Αντίκρυσε στο 18ο χλμ την 4η κάρτα και αποχώρησε με DSQ. Αναλυτικά η εξέλιξη της κούρσας με κριτήριο τα περάσματα:  

                                                        2Κ       6K       12K      16K          18K
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη                      9:10     27:09    54:05   1ω11:48   1ω20:27
Karatzyna Zdzieblo POL                     9:08     27:09    54:05   1ω11:47   1ω20:31
Saskia Feige DEU                              9:08      27:08    54:05   1ω11:47   1ω20:36
Χριστίνα Παπαδοπούλου                   9:41      28:50    57:47   1ω16:49   1ω26:09

Η Χριστίνα Παπαδοπουλου αμέσως μετά τον τερματισμό της έτρεξε προς την Αντιγόνη και την αγκάλιασε φωνάζοντας: "Τι έκανες, βρεεε...". Ολίγα λεπτά αργότερα υποστήριξε σε χρέη μεταφραστή τη "χρυσή" συναθλήτριά της σε συνέντευξη για όλα τα δίκτυα που μετέδιδαν το γεγονός. Είπε η Αντιγόνη: "Βολικά για μένα εξελίχθηκε η κούρσα, δλδ αργά...Εμεινα πίσω στην αναμονή ώστε να παρακολουθώ. Υπολόγιζα την Katarzyna και τη Saskia. Οταν τόλμησα την επίθεση διαπίστωσα ότι μπορώ...Και συνέβη...".  Ακολούθησε η απονομή. Η θριαμβεύτρια δάκρυσε για άλλην μια φορά κατά το παιάνισμα του Εθνικού ύμνου μας. Με κρεμασμένο στο λαιμό της το χρυσό μετάλλιο και ύστερα από πολλές στάσεις για συγχαρητήρια και αυτόγραφα προσήλθε στη "μικτή" ζώνη και δήλωσε στην ΕΡΤ: "Αγαπώ τη βροχή! Από σήμερα περισσότερο...Διαχειρίζομαι καλύτερα την κίνησή μου. Κατά συνέπεια μου άρεσαν, με βόλεψαν οι συνθήκες...Πολύ καλές!!! Σχεδιάσαμε την κούρσα...Αναμονή και επίθεση την κατάλληλη ώρα. Ενοιωθα σταθερή και ξεκούραστη όταν οι ανταγωνίστριες αυξομείωναν ρυθμό. Καταδίωκα άνετα όποια τολμούσε και ταυτόχρονα εκτιμούσα την γενική κατάστασή της. Ο κόουτς επιτέλους επέτρεψε πρωτοβουλίες...Ευχαριστώ ολόκληρη την εθνική αντιπροσωπεία! Η παρουσία όλων με τίμησε και με συγκίνησε...Νομίαζω αποζημίωσα άπαντες...".

► Πριν από τον αγώνα μέλη της πανίσχυρης support team προσήλθαν στην πλατεία Odeon με τον...ανάλογο τρόπο!